Microsofts Viewport-system vil trolig bli implementert i Skype.
Microsofts Viewport-system vil trolig bli implementert i Skype. (Bilde: Microsoft)

Microsoft jobber med hologram-funksjon til Skype

Snart kan vi kanskje snakke til tredimensjonale personer i Skype.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Såkalte hologrammer, det vil si virtuelle, tredimensjonale objekter, befinner seg fremdeles på et svært eksperimentelt stadium. Noen prototyper har blitt demonstrert, og Microsoft er blant som ser ut til å ha latt seg fascinere av teknologien.

Både i 2011 og i fjor skrev vi om ulike hologram-konsepter fra Microsoft. Nå har det dukket opp informasjon som kan tyde på at selskapet muligens er i ferd med å gjøre hologrammer til allemannseie.

Virtuell dobbeltgjenger

Nettstedet DigitalTrends har snublet over en interessant jobbannonse på Microsofts egne nettsider. I annonsen søkes det etter høyt kvalifisert personell til å jobbe med en helt ny kommunikasjonsplattform som kan gjøre det mulig å delta i Skype-samtaler med en hologram-figur.

— Vi utvikler den nødvendige maskin -og programvaren til å skape en realistisk, «fysisk» dobbeltgjenger som kan brukes i langdistansemøter og gi den ansatte et sete ved bordet, mulighet til å se seg omkring, snu seg mot kollegaene og ha en samtale på siden, heter det i annonsen.

Det nevnes ikke hvordan det hele fungerer, men løsningen skal ifølge Microsoft både inkorporere dagens teknologier og teknologier som ingen ennå har hørt om. Sannsynligvis er det hele en videreutvikling av det såkalte Viewport-prosjektet som selskapet kunngjorde i fjor.

Infrarøde kameraer

Viewport-systemet består av infrarøde kameraer og projektorer som fanger opp brukeren fra flere ulike vinkler og rekonstruerer et tredimensjonalt bilde av brukeren i sanntid i et felles, virtuelt rom. De tekniske detaljene kan du lese i dette PDF-dokumentet.

I annonsen sier Microsoft at den nye plattformen på lengre sikt vil bli anvendelig for vanlige forbrukere via Skype. Noe tidshorisont er imidlertid ikke angitt, så vi må nok vente en stund på en eventuell kommersiell lansering av teknologien.

Et hologram-aktig PC-grensesnitt er også blitt utviklet hos Microsoft: Ny prototype lar deg bruke hendene «inni» PC-en »

(Kilder: DigitalTrends, Geek)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen