Slik skal ebok-butikken se ut, ifølge informasjonen MSPowerUSer har funnet i en ny build-versjon av Windows 10 Mobile.
Slik skal ebok-butikken se ut, ifølge informasjonen MSPowerUSer har funnet i en ny build-versjon av Windows 10 Mobile. (Bilde: Microsoft/MSPowerUser)

Microsoft jobber med en ny butikk for e-bøker i Windows 10

Samtidig får Edge-nettleseren en egen e-bok-funksjon.

Fremdeles er det nok Amazon som er hovedaktøren innen tilbud av e-bøker gjennom sin Kindle-plattform, men stadig flere andre aktører har etter hvert også kastet seg på. Nå ser det ut til at Microsoft skal lansere en ny e-bok-butikk til sitt nyeste operativsystem.

Nettstedet MSPowerUser rapporterer at den nye butikken er å finne i en intern build-versjon av Windows 10 til mobil, men at den også skal dukke opp i den stasjonære utgaven av operativsystemet.

Integreres i Windows-butikken

Butikken skal visstnok integreres inn i den eksisterende Windows-butikken som en egen seksjon, og lar deg kjøpe e-bøker på omtrent samme måte som man kjøper apper i Windows-butikken. Tilbudet skal angivelig bli ganske bredt.

Windows 10 byr etter hvert på mye nytt, og kan snart legge til ebok-butikk.
Windows 10 byr etter hvert på mye nytt, og kan snart legge til ebok-butikk. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

I tillegg til dette skal også Microsofts nettleser Edge tilpasses det nye tilbudet. Dette skal gjøres ved å utstyre nettleseren med en egen e-bok-seksjon som lar deg holde oversikt over alle bøkene du har kjøpt, legge inn bokmerker, endre skriftstørrelse og andre ting.

Dette er mulig takket være Edge-nettleserens gode støtte for e-bok-filmformatet ePub. Den nye butikken er altså ennå under utvikling, og vil lanseres som en del av den store Creators Update-oppdateringen, som visstnok kommer i april i år. 

Snart skal Windows 10 også gi deg bedre kontroll på informasjonen du sender til Microsoft »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen