(Bilde: Shutterstock/129302327)

Microsoft hjalp FBI med å bryte krypteringsnøkler

Ble også spurt om å lage bakdører.

Saken om NSA-overvåkningen har avslørt flere metoder de amerikanske myndighetene bruker for å følge med på innbyggerne over nett. Nå kommer enda mer informasjon fram, og denne gangen i forbindelse med FBI og Microsoft.

Peter Biddle, som er tidligere leder av utviklingen av Microsofts krypteringsverktøy Bitlocker, hevder nemlig at han gjentatte ganger ble spurt om å bygge inn en bakdør i plattformen.

Hensikten var å gjøre det enklere for myndighetene å overvåke og arrestere folk som for eksempel driver med barnepornorgrafi.

Underviste FBI

Biddle nektet å lage en bakdør til krypteringstjenesten, men Bitlocker-laget gikk likevel med på å lære FBI-agentene om hvordan de kunne fange inn informasjon og omgå krypteringsnøkler.

Bitlocker-teknologien ble opprinnelig utviklet til Windows Vista, og Biddle følte at presset fra myndighetene satte ham i en vanskelig situasjon:

– Vi ble dratt mellom vårt ønske om å beskytte brukernes informasjon, samtidig som vi gjorde representantene fra regjeringen misfornøyde, sier han til Mashable.

Flere metoder:
FBI kan avlytte deg via smarttelefonen »

(Kilder: Mashable via Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen