Nokia Lumia 520
Nokia Lumia 520 (Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Microsoft har solgt over 12 millioner Lumia 520

Omsider et konkret tall om salget av Windows-telefoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går offentliggjorde en av Microsofts sjefer, Kevin Turner, at over 12 millioner Lumia 520 har blitt aktivert med Windows operativsystem. Dette kom frem i hans tale under Worldwide Partner Conference. Den årlige Microsoft-sammenkomsten tar for seg veien videre for selskapet og deres samarbeidspartnere.

Populær modell 

Tidligere i sommer antydet en rapport fra teknologinettstedet AdDuplex at Nokia Lumia 520 er den desidert mest populære Windows-telefonen. 31,6 prosent av deltakerne i undersøkelsen valgte denne modellen. Nummer to på listen er Nokia Lumia 625, som ligger langt bak med en andel på kun 7,3 prosent. 

Nokia har hatt vansker med å markere seg i toppsegmentet, men har satt tydelige spor i motsatt ende av markedet. De selger spesielt godt i land som USA, India og brasil, ifølge AdDuplex sin liste over topp 20 land for Windows-mobiler.

Byttes snart ut

Over ett år har passert siden lanseringen av billigmobilen. Den ble godt mottatt hos amobil.no i fjor sommer, men er moden for utskiftning. Det skal nylig ha blitt sendt en smartmobil fra Microsoft til amerikanske FCC (Federal Communications Commision), melder wpcentral.com. De mistenker at det kan dreie seg om den ryktede Lumia 530. 

Da gjenstår det å se om Microsoft kan gjenta salgsuksessen med oppfølgeren når den blir lansert. 

Les også: Nordmenn vil heller ha Windows enn Android

(Kilder: blog.adduplex.com, wpcentral.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen