Microsoft har fjernet 1500 apper fra Windows Store
(Bilde: Wikipedia)

Microsoft har fjernet 1500 apper fra Windows Store

Tar nå grep for å fjerne søppel fra butikken.

Applikasjonbutikkene på Internett bugner nå av programmer å velge mellom, og i den forbindelse kan det være vrient å ha stålkontroll på kvaliteten. For litt siden meldte vi at dette har blitt et særlig stort problem for Microsofts butikk Windows Store, som blant annet er forsøplet av mange falske programmer og lurenavn.

Nå ser det ut til at Microsoft har tatt de negative tilbakemeldingene på alvor. På Windows-bloggen opplyser nemlig selskapet at de nå har iverksatt flere ulike tiltak for å få ryddet opp i applikasjonsbutikken sin.

Strengere sertifiseringskrav

Tiltakene består først og fremst i endringer av kravene for sertifisering av Windows Store-applikasjonene, noe selskapet håper vil heve kvaliteten på utvalget og gjøre det enklere for kundene å finne frem til det de er ute etter.

For å komme de villedende programnavnene til livs stiller Microsoft nå tydelig krav om at alle navn heretter må gjenspeile applikasjonens funksjon på en klar og presis måte. I tillegg legger de nye kravene vekt på riktig kategorisering av programmene.

Den tredje viktige endringen er at ikonene differensieres slik at det blir enklere for brukerne å skille applikasjonene fra hverandre. Et av problemene det ble meldt om tidligere var at uoffisielle programmer ofte benyttet produsentens offisielle logoer.

Har fjernet 1500 applikasjoner

Endringene gjelder for alle nye applikasjoner som heretter legges til i butikken, men selskapet skal også være i gang med å luke ut programmer som allerede ligger i butikken og som ikke er i samsvar med de nye kravene. Microsoft skal allerede ha fjernet over 1500 av disse programmene fra Windows Store.

Ifølge Microsoft er imidlertid de fleste av utgiverne samarbeidsvillige når det gjelder å foreta de nødvendige endringene av applikasjonene for å unngå å få dem fjernet.

Selskapet sier de kommer til å trappe opp innsatsen for å rydde opp i Windows Store fremover, og oppfordrer også alle brukere til å rapportere problematiske applikasjoner til Microsoft.

Det kan være vrient å finne frem til de gode appene: Her er noen anbefalinger »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen