Microsoft håper denne appen skal få deg til å bytte til Windows 10 Mobile
(Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Microsoft håper denne appen skal få deg til å bytte til Windows 10 Mobile

Viser deg hvilke av appene dine som finnes på begge platformer – og finner alternativer til de som ikke er der.

Det er ingen hemmelighet at Microsofts mobile Windows-plattform – nå kalt Windows 10 Mobile – har en forsvinnende liten markedsandel sammenlignet med både Android og iOS. Denne situasjonen ønsker naturlig nok teknologigiganten å gjøre noe med, og ifølge PhoneArena håper Microsoft nå at en Android-app skal få flere til å bytte plattform.

Appen har fått navnet AppComparison, og har kun én funksjon: å vise deg hvilke av appene på Android-telefonen din som kan erstattes av en lik eller tilsvarende app fra Microsoft Store.

Fungerer ikke helt som forventet

Her kan du velge hvilke kategorier du vil sammenligne.
Her kan du velge hvilke kategorier du vil sammenligne. Foto: Skjermdump/Tek.no

Appen er enkelt og greit bygget opp. Det første du blir møtt av er en en skjerm med elleve forskjellige fliser i skikkelig Metro-stil, som lar deg velge ut de appkategoriene som er viktigst for deg og se om det finnes tilsvarende apper på Windows 10 Mobile. Velg to eller flere kategorier, trykk «Start matching» og vent på resultatet.

Det neste som møter deg, er en oversikt over like eller tilsvarende apper, og en sidemeny med anbefalte apper i Microsoft Store fra de kategoriene du valgte. 

Her valgte vi kategoriene Spill og Vær & Nyheter, og fikk følgende sammenlignede apper (til høyre) og anbefalte apper (til venstre).
Her valgte vi kategoriene Spill og Vær & Nyheter, og fikk følgende sammenlignede apper (til høyre) og anbefalte apper (til venstre). Foto: Skjermdump/montasje/Tek.no

Vi måtte selvfølgelig teste ut dette, og plottet inn kategoriene «Photo & Video» og «Friends & Family». Da dukket riktig nok OneDrive, Facebook og Skype opp, men hva i all verden har Spotify og Here Maps i disse kategoriene å gjøre? Etter nærmere undersøkelse viser det seg at uansett hvilke kategorier du sammenligner, dukker de samme treffene opp. Vi testet dette flere ganger, og du kan se resultatet selv til høyre. Litt skuffende, og det kunne gjerne ha kommet opp en liste over appene som det ikke  ble funnet noen erstatning til. Listen over apper som kan erstattes på en Windows-mobil er dessuten svært kort, og derfor ikke spesielt nyttig.

Nuvel. Det som derimot er litt nyttig, er sidemenyen med anbefalte apper. Her finner du flere apper som faktisk kan erstatte noen av de viktigste Android-appene dine – som for eksempel 6tag istedenfor Instagram (selv om det skal nevnes at finnes en Instagram-app i beta-versjon). Dessuten dukker det bare opp appforslag for de appkategoriene du spesifikt valgte.

...og her valgte vi Foto & Video og Venner & Familie. Menyen til høyre ser fullstendig identisk ut med den andre sammenligningen.
...og her valgte vi Foto & Video og Venner & Familie. Menyen til høyre ser fullstendig identisk ut med den andre sammenligningen. Foto: Skjermdump/montasje/Tek.no

Ikke til iOS enda

Tjenesten finnes så langt ikke til iOS, men hvorfor vites ikke. Android har mye større brukermasse globalt enn Apples operativsystem, så én forklaring kan jo rett og slett være at Microsoft vil nå ut til flest mulig potensielle kunder. Ellers kan det jo tenkes at iOS er begrenset på en eller annen måte, slik at appen ikke kan brukes. 

Uansett: hvis du har lyst til å teste ut appen på en Android-mobil, er det bare å klikke her.

Microsoft har andre ess i ermet også:
Her kjører en Android-app på en Windows-mobil »

(Kilde: PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen