Microsoft gjør flerspilling dyrere
(Foto: Microsoft)

Microsoft gjør flerspilling dyrere

Setter opp prisen på Xbox Live Gold.

Microsofts spillabonnementstjeneste Xbox Live Gold kommer til å stige i pris fra neste måned. Et tolv måneders abonnement, som i dag har en veiledende pris på 499 norske kroner, vil stige med en hundrelapp fra og med den 8. mai.

Det betyr at prisen vil ligge på 599 kroner etter denne datoen, og totalt sett tilsvarer det en økning på drøye åtte kroner i måneden.

Dyrere kvartalsabonnement også

Prisen vil også stige på abonnementet som går over tre måneder – fra 159 til 199 kroner. Eller en økning på litt over tretten kroner i måneden.

Per i dag er det dog ingen planer om å sette opp prisen på det vanlige månedsabonnementet, får vi vite i en e-post fra Petra Tell, som er PR og Social Media Lead for Xbox Nordic hos Microsoft.

Det betyr at 3-månedersabonnementet til 199 kroner ganske enkelt ikke vil lønne seg. Tre enkeltmåneder à 59 kroner er jo 177 kroner.

Freder prisen i 90 dager

Prisøkningen vil i aller første omgang ramme de som tegner et nytt abonnement. Eksisterende kunder betaler det samme som før, men denne «fredningsperioden» varer bare i 90 dager etter at prisen jekkes opp i mai.

Det betyr at alle går over på de nye prisene fra og med 7. august.

Hvorvidt prisøkningen vil påvirke hvordan konkurrenten Sony priser sin tilsvarende tjeneste PlayStation Plus gjenstår å se. Her ligger et 12-måneders abonnement vanligvis på 429 kroner per i dag.

Rett og slett et dårlig kjøp:
TEST: Sony PlayStation Classic >>>

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen