Microsoft går inn i nettsky-allianse
(Bilde: iStock/19659759)

Microsoft går inn i nettsky-allianse

Vil bidra i arbeidet for felles standarder.

Microsoft er en viktig aktør innen nettsky-baserte tjenester gjennom sin såkalte Azure-plattform.

Nå har selskapet også bestemt seg for å samarbeide med andre i utviklingen av globale nettsky-løsninger. Microsoft har nemlig blitt innlemmet i den internasjonale organisasjonen Open Data Center Alliance (ODCA).

Mot nettsky-standardisering

ODCA er en uavhengig koalisjon bestående av et hundretalls selskaper innen mange bransjer fra hele verden. Organisasjonen har som mål å etablere mer standardiserte, enhetlige nettskytjenester. I tillegg jobber de for å sikre åpne og tilgjengelige løsninger.

Microsoft valgte å bli medlem fordi selskapet kan identifisere seg med organisasjonens verdier og mål, og skal bidra aktivt med sine egne perspektiver og idéer.

— Vi er dedikert til å tjene industrien og kundene ved å tilby en åpen, pålitelig og global tilnærming til nettskyen, og vi ser frem til å bidra til ODCAs oppdrag, sier Windows Azure-sjef Bill Hilf i en pressemelding.

ODCA på sin side ønsker Microsoft velkommen og mener selskapet blir en viktig stemme i det videre arbeidet med sin allerede veletablerte Azura-tjeneste.

Microsoft blir muligens desto mer innflytelsesrik med tanke på fraværet av andre store nettsky-aktører som Google og Amazon, som av uvisse grunner ikke er medlemmer i ODCA.

Nøyaktig hva det nye samarbeidet og planene vil kulminere i gjenstår imidlertid å se. Ingen av partene uttaler seg spesielt konkret om dette.

Lurer du på hvilken nettsky-tjeneste du skal velge?
Vi har samletestet av fem populære skytjenester »

(Kilder: ZDNet, OPCA)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen