Ny teknologi skal øke batteritiden
(Bilde: Bloomua / Shutterstock)

Ny teknologi skal øke batteritiden

Microsoft forsker på smarte batterier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft jobber med et nytt batterikonsept for mobiltelefoner, nettbrett og andre dingser. Dette skriver MIT Technology Review.

Kort sagt vil de bytte ut dagens ene batteri med flere spesialiserte batterier, hvert med forskjellige, kjemiske sammensetninger designet for ulik ytelse.

Ett kan være godt egnet til å pumpe ut mye strøm samtidig, mens et annet kan være bedre egnet til å gradvis levere fra seg små mengder strøm.

Programvare styrer batteribruken

Avansert programvare forteller batterisystemet hva du har behov for. Når du spiller et 3D-spill på bussen kan batteriet som tilbyr mye strøm aktiveres, mens når mobilen ligger rolig på skrivebordet kan det andre være aktivt.

Illustrasjon.
Illustrasjon. Foto: Microsoft

Batterisystemet kan til og med være intelligent, og forutse hva du kommer til å trenge basert på brukervanene dine.

Dette vil totalt sett øke batteritiden, mener Microsoft.

Selskapet har testet ideen ved å modifisere vanlige mobiltelefoner og nettbrett, og koble dem til et eget kretskort som styrte fire forskjellige eksterne batterier.

I en annen test hadde de en smartklokke, der de plasserte et fleksibelt (tøyelig) batteri i reima, og et konvensjonelt batteri i klokka. Det fleksible batteriet er dårlig på å tilby strøm i store mengder.

Systemet ble programmert til å velge hvilket batteri som skulle brukes basert på hva bæreren foretok seg, og resultatet var ifølge Microsoft at batteritiden ble utvidet med over én time.

Kan også være nyttig for elbiler

Selv om Microsoft fokuserer på mobile enheter, kan et slikt batterisystem også fungere i elektriske biler og droner, sier de.

I en bil kan alt fra veivalg og forventede trafikkforhold til hvor kraftig du klatrer i en bakke være med å avgjøre hvilke batterier som skal brukes, og hjelpe bilen å bruke den lagrede strømmen mer effektivt.

For flere detaljer kan du lese Microsoft-forskernes rapport om temaet («software defined batteries»).

Om du er ute etter en forbrukerløsning som finnes nå, anbefaler vi batterideksel »

(Kilde: MIT Technology Review)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen