Microsoft fjerner 1500 apper fra Windows Store
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Microsoft fjerner 1500 apper fra Windows Store

Høstrengjøring i app-butikken.

Microsoft har tidligere fått en del klager på Windows Store fordi det er for mange unødvendige apper der. Til nå har det vært enkelt å laste opp en app som tilsynelatende ikke har noen funksjon, foruten om å lure brukeren til å betale for den.

I tillegg har det vært en hel del apper som ikke holdt en brøkdel av det de lovet, eller rett og slett kunne forveksles med en annen app.

Nå har selskapet tatt grep og fjernet hele 1500 apper fra butikken deres. Samtidig lover de at alle som har betalt for å laste ned en eller flere av disse appene skal få refundert pengene de har brukt på det.

Innfører strengere regler for nye apper

For å hindre at Windows Store igjen overfylles av unødvendige og ubrukelige apper, har Microsoft innført noen nye retningslinjer for å hindre at apper forveksles med hverandre.

Det innebærer at man nå må ha et navn som reflekterer funksjonaliteten i appen og at man må ha et ikon som ikke ligner såpass mye på en allerede eksisterende app slik at de kan forveksles. I tillegg vil de være strengere med kategoriseringen, slik at man finner de riktige appene på riktig sted.

I forkant av opprydningen skal de som brøt med de nye retningslinjene ha fått sjansen til å endret appen sin, før den ble fjernet fra godt. Som vi ser var ikke dette like interessant for alle.

Lurer Android-brukere med falske apper:
Det er ikke bare Microsoft som har dette problemet »

(Kilde: Neowin)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen