Microsoft fikser feil som fikk Windows 10 til å gå i loop
(Bilde: Shutterstock)

Microsoft fikser feil som fikk Windows 10 til å gå i loop

Microsoft fikser også feil som fikk PC-en til å starte på nytt om og om igjen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av nyhetene i Windows 10 er at operativsystemet nå automatisk oppdateres med jevne mellomrom. Dette har imidlertid allerede skapt problemer for en del brukere. Den 5. august sendte nemlig Microsoft ut oppdateringen KB3081424, og kort tid etter begynte mange brukere å melde om at oppdateringen fikk PC-en til å starte på nytt og på nytt flere ganger – før man kommer tilbake til innloggingsskjermen. Når man logger seg inn på nytt vil imidlertid Windows rapportere om den samme oppdateringen, og starte prosessen på nytt.

Nå skal imidlertid problemet være løst, og Microsoft har sendt ut en ny oppdatering som får slutt på de uendelige omstartene, skriver Mashable.

Slik tar du full kontroll over Windows-oppdateringene selv »

Før oppdateringen kom var det mulig å få slutt på omstartene, men det krevde at man brukte verktøyet Regedit for å endre verdier i Windows' såkalte Register. Vårt søsternettsted Digi.no beskriver hvordan det gjøres her.

14 sikkerhetsfikser

I tillegg til denne oppdateringen, er Microsoft klar med den første store runden med sikkerhetsoppdateringer til Windows 10, skriver Computerworld. Totalt kom det 14 oppdateringer på tirsdag. Microsoft pleier å rulle ut sikkerhetsoppdateringer den andre tirsdagen i hver måned, og kaller dette «Patch Tuesday».  

Tre av oppdateringene tetter ifølge Microsoft kritiske sikkerhetshull. Microsoft skriver at de mest alvorlige sårbarhetene kan gjøre uvedkommende i stand til å kjøre programkode på PC-en din hvis du besøker spesielle nettsider i Internet Explorer, eller åpner infiserte dokumenter. Du finner mer detaljert informasjon om sikkerhetshullene hos Microsoft.

En annen sikkerhetsfeil (MS15-085) er merket som viktig, men ikke kritisk, og kan gjøre det mulig for en angriper å sette inn en USB-minnepinne i en PC og automatisk få skrevet ondsinnet programkode til PC-ens harddisk. Sikkerhetshullet er allerede utnyttet av kriminelle hackere.

Det er ikke bare sikkerhetshull i Windows som krever lapping:
I sommer kunne et sikkerhetsselskap avsløre et alvorlig sikkerhetshull som berører nesten alle Android-mobiler. Samsung og Google gikk kort tid etter ut og annonserte at de som svar på dette vil rulle ut sikkerhetsoppdateringer til Android hver måned.

(Kilder: MashableComputerworld, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen