Microsoft får deg til å snakke fremmede språk

Teknofil Microsoft får deg til å snakke 26 språk

Microsoft får deg til å snakke fremmede språk

Ny programvare oversetter det du sier med din stemme.

De fleste skulle ønske at de kunne snakke mange språk, men det er ikke bare bare å lære seg ny og fremmed tale. I fremtiden blir dette et fordums problem, om vi skal tro Microsoft. De utvikler nemlig en programvare som oversetter det du sier til et annet språk, og det med en syntetisk utgave av din egen stemme.

Selskapet tar i bruk avansert språkprogramvare som fanger opp særtrekk og egenskaper ved stemmen din. Deretter blir materialet brukt i et helt annet språk. Denne teknologien kan dermed revolusjonere kommunikasjon og bryte ned språkbarrierer i fremtiden.

Hør selv

Teknologien ble nylig demonstrert i USA, hvor stemmen til en mann først ble spilt inn på engelsk, og deretter konvertert til spansk, italiensk og mandarin. Trykk på lenkene under for å høre resultatet:

Stemmene er litt robotaktige, men teknologien er fremdeles under utvikling.

Må trenes opp

Microsoft hevder at programvaren kan oversette en persons stemme til 26 ulike språk. I sin nåværende utgave krever programvaren "treningstid" for å gi nøyaktige resultater. Det tar rundt en time med trening for å utvikle en datamodell som kan lese tekster med en persons egen stemme.

Programvaren kan bli brukt til å hjelpe elever med å lære et nytt språk eller til å utvikle mer avanserte oversettelsesprogrammer, forteller Microsoft.

(Kilde: Technology Review)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen