Microsoft skal nå være på vei til Europa med egne butikker. Dette er fra åpningen av den første Microsoft-butikken utenfor kontinentale Nord-Amerika, i Puerto Rico den 1. november i år. (Bilde: Microsoft)

Microsoft er på vei med fysiske butikker

Kommer muligens til Europa i 2013.

Apple har lenge hatt sine egne utsalgssteder i Norge, og nå kan det se ut som Microsoft følger etter. Ifølge avisen Financial Times skal det amerikanske selskapet være på vei til Europa med fysiske butikker – og den første kan dukke opp i Storbritannia til neste år.

Tingene er ikke fullstendig klappet og klart ennå, og hovedpersonen selv vil ikke kommentere saken overfor media. Den endelige avgjørelsen skal visstnok falle når Microsoft har vurdert lønnsomheten til sine allerede eksisterende butikker i USA.

Økt fokus på maskinvare

Microsoft åpnet sin første butikk i Arizona i oktober 2009. Siden den gang har selskapet startet 30 butikker i USA, Canada og nå senest i Puerto Rico.

I motsetning til Apple, har Microsoft for det meste solgt maskinvare som blir framstilt av andre produsenter, slik som bærbare PC-er fra HP og Dell, eller smarttelefoner fra Nokia og HTC.

Dette kan nå være i ferd med å endre seg, ettersom selskapet lanserer sitt eget kombinerte nettbrett og bærbare PC ved navn Microsoft Surface. I tillegg florerer det rykter om en egen set-top-boks i Xbox-serien.

Gratis undervisning

Økt fokus på egne utsalgssteder gir mening når Microsoft også satser på egen maskinvare i større grad enn tidligere. I USA har de både faste butikker og såkalte «pop-ups», som er midlertidige butikker som selger produkter i de travleste periodene. I amerikanske butikker er det i tillegg adgang til gratis undervisning og opplæring i Windows og lignende.

Om det blir akkurat det samme når eller om Microsoft-butikkene når våre breddegrader, gjenstår å se.

(Kilde: Windows Phone Central)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen