Microsoft ber nettsteder fjerne «Xbox 720»-dokument

Teknofil Microsoft er livredd for disse skissene

Microsoft ber nettsteder fjerne «Xbox 720»-dokument

Giganten hevder de eier dokumentet, noe som kan tyde på at det er ekte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For noen dager siden dukket det opp et dokument som visstnok skulle være lekket fra Microsoft. Dokumentet så ut til å beskrive selskapets fremtidsplaner for Xbox-plattformen, slik de så ut i august 2010. Ingen visste om lekkasjen var basert på ekte informasjon eller ikke, men nå tyder ting på at det faktisk var ekte.

Ifølge nettstedet The Verge har et advokatfirma som handler på Microsofts vegne har nemlig bedt flere nettsteder, inkludert bildedelingstjenesten Dropbox og den tsjekkiske teknologisiden Ihned.cz, om å fjerne dokumentet. Grunnen: Microsoft har opphavsretten.

I dokumentet står det blant annet at Microsoft vil lansere Xbox 720 i 2013, med Blu-ray-støtte, ekte HD med full 3D-støtte og ekstra støtte for tilleggsutstyr. Konsollen vil visstnok være omtrent seks ganger kraftigere enn dagens Xbox 360, og bygge på Windows 8. Den vil lanseres med Kinect 2, og her loves vi større nøyaktighet, støtte for fire spillere og muligheten til at annet spillutstyr kan samhandle med Kinect-sensoren. I tillegg nevnes noe som kalles Kinect Glasses, for lansering i 2014.

Bilde fra dokumentet, hentet fra The Verge.
Bilde fra dokumentet, hentet fra The Verge.

I tillegg skriver Eurogamer at dokumentet nevner SmartGlass-teknologien som ble avslørt på E3, støtte for «cloud gaming» og en konsoll som «alltid online»-funksjonalitet.

Xbox 720 skal visstnok posisjoneres som den eneste boksen man trenger under TV-en, og skal visstnok kun koste 299 dollar ved lansering i USA. Dette er 1766 kroner, men om informasjonen stemmer er det uansett så godt som garantert at den blir dyrere her til lands. Til sammenligning kostet dagens konsoll 399 dollar da den først kom ut, og i Norge var prisen 3395 kroner.

Selv om dokumentet kanskje er ekte er det verd å påpeke at mye kan ha skjedd siden august 2010, og det er ikke helt usannsynlig at deler av informasjonen allerede er utdatert.

Les også: Kommentar: Få Xbox 360-overraskelser på E3
Les også: — Neste Xbox blir billigere og mye mindre

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen