Nokia X2.
Nokia X2. (Bilde: Microsoft)

Microsoft dropper Android-mobilene

Nå skal alt være Windows.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft har aldri vært videre begeistret for Nokias Android-satsning. Nå kommer det frem at selskapet vil fjerne noen av smartmobilene som Nokia lanserte tidligere i år, til tross for forsikringer fra ledelsen i begge selskaper om at Nokia X-serien skulle forbli i produksjon. Det skriver readwrite.com.

—Vi planlegger å endre utvalgte Nokia X-produkter til Lumia-produkter som kjører Windows. Dette bygger på vår suksess innenfor det rimelige smartmobil-segmentet og er på linje med vårt fokus på Windows Universal-applikasjoner, skriver toppsjefen i Microsoft, Satya Nadella, i en e-post til de ansatte.

I februar uttalte en anonym kilde i Microsoft til Business Insider at han syntes Nokias satsning på Android var «pinlig». 

Gjør som Apple

Microsoft prøver seg på samme suksess-oppskrift som Apple når de fokuserer å tilby egen programvare og tjenester gjennom sin maskinvare.

—Vellykket maskinvare var målet til Nokia, mens vårt mål er å glede våre kunder med Windows-plattformer, tjenester og applikasjoner gjennom vår maskinvare, sier Jo Harlow, mobilsjef hos Microsoft, i et internt notat som The Verge har fått tilgang på. 

Nokias smartmobiler Asha, 40-serien og X-serien går foreløpig inn i «vedlikeholdsmodus.» Deretter slutter Microsoft gradvis å støtte dem i løpet av de neste 18 månedene.  

Budsjettmodeller

Microsoft ønsker å bygge videre på salgsuksessen sin i den rimelige enden av markedet. Det kommer frem i en e-post ibtimes.com har sett på fra Stephen Elop, sjef for Microsoft-enheter:

— Vi planlegger å drive volumet av Windows Phone opp ved å sikte på det rimelige smartmobil-segmentet, som er det raskest voksende segmentet i markedet, med Lumia, skriver han.

Samtidig skal Lumia 930, Lumia 1520 og andre premium-produkter som snart blir lansert ta seg av motsatt ende av markedet, ifølge The Verge.

Les også: Microsoft har solgt over 12 millioner Lumia 520 hos mobilen.no

(Kilder: ibtimes.com, readwrite.com, theverge.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen