Microsoft bringer Minecraft inn i klasserommet
(Bilde: Minecraft / Microsoft)

Microsoft bringer Minecraft inn i klasserommet

Det populære klossespillet kommer nå i forbedret skoleversjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spillet med den svært karakteristiske «kube»-grafikken, Minecraft, har vist seg å ha mange mulige bruksområder, enten det er å lage fungerende «mobiltelefoner» eller en virtuell kopi av Norge. Nå skal spillet også inn i klasserommet for alvor, skriver Microsoft i en pressemelding.

Selskapet har nemlig investert i en egen versjon av det populære spillet som er designet spesifikt for skolen, med det passende navnet «Minecraft Education Edition».

Skal gjøre læringen artigere

Spillet blir ifølge Microsoft en utvidet og forbedret utgave av Minecraft som blant annet byr på nye funksjoner rettet mot forbedring av læringsprosessen og stimulering av elevenes kreativitet. Ikke minst er meningen å gjøre læring mer morsomt.

Minecraft har riktignok allerede blitt brukt i skolen en stund i form av programmet «MinecraftEdu», men denne nye versjonen skal altså løfte funksjonaliteten til nye høyder. 

Ifølge Digitalpedagogene, som spesialiserer seg på innvasjon og digitale løsninger innen utdanning, har Minecraft et stort potensiale i skolesammenheng.

Mener det ikke lenger bare er et spill

– «Minecraft» brukt riktig i skolen, er ikke et spill, men en diger sandkasse hvor elever kan gjøre store prosjekter i et virtuelt univers. Dette er et godt eksempel på hvordan undervisningen blir mer elevsentrert, og hvor læreren samtidig ikke mister kontrollen, sier pedagog og kunnskapsansvarlig i Digitalpedagogene, Øystein Imsen.

Imsen har selv brukt Minecraft i undervisningssammenheng og er blant dem som har samarbeidet med Microsoft i utviklingen av den nye, skolerettede versjonen av spillet.

Håpet er at den nye versjonen både skal bidra til bedre opplæring innen normer og regler, og til å tilegne elevene sosiale ferdigheter, leseferdigheter og dypere kunnskap omkring grunnleggende teknikk og programmering.

Minecraft blir ekstra stilig med Microsofts HoloLens-briller: Her skapes Minecraft-verdenen på stuebordet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen