Microsoft Surface Pro kommer 1. desember i en versjon med støtte for mobilnett. Den blir imidlertid bare tilgjengelig for bedriftsmarkedet.
Microsoft Surface Pro kommer 1. desember i en versjon med støtte for mobilnett. Den blir imidlertid bare tilgjengelig for bedriftsmarkedet. (Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Microsoft bekrefter: Surface Pro kommer med 4G-støtte

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft avholder denne uken konferansen Future Decoded i London, og i dag ble det annonsert at Surface Pro blir tilgjengelig i en LTE-versjon fra og med 1. desember. 

Dette er første gang Surface-maskiner med støtte for mobilnett blir tilgjengelig i Norge, og den nye versjonen er hovedsaklig tiltenkt bedriftsmarkedet.

Microsoft Norge melder at maskinen vil bli tilgjengelig via deres partnere. 

Støtter alle 4G-bånd 

Surface Pro (til høyre) sammen med Surface Book, som er større og kraftigere.
Surface Pro (til høyre) sammen med Surface Book, som er større og kraftigere. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Modellen skal komme med støtte for alle 4G-bånd i verden, takket være Qualcomms Snapdragon X16-modem - det samme som brukes i mobilbrikkesettet Snapdragon 835. 

LTE-varianten kommer i en basisutgave med Core i5-prosessor, 4 GB minne og 128 GB lagring, i tillegg til en oppgradert variant med 8 GB minne og 256 GB lagring. 

Batteritiden skal være tilnærmet like god som standardutgaven. 

Da vi testet Surface Pro tidligere i år, konkluderte vi med at den fortsatt er en svært god hybridmaskin, men at den kanskje manglet det lille ekstra som ville gjort den like spennende som forgjengeren Surface Pro 4 var da den kom. 

Pris på LTE-modellen i Norge er ikke kjent, men i USA har Microsoft lagt på 150 dollar sammenliknet med den likt spesifiserte modellen uten 4G-modem. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen