(Bilde: Google)

Microsoft ba Google om å sensurere Microsoft

Bommet litt i forsvaret mot opphavsrettkrenkere.

Microsoft har et automatisk system for å varsle Google om søkeresultater som krenker opphavsretten, og i det siste har en rekke spesielle feil blitt begått. For det første sendte Microsoft forespørsler til søkegiganten om å slette lenker til seg selv, og for det andre ble også Wikipedia og et åpent kildekodeprosjekt rammet.

Blant de rammede sidene på Microsoft.com var veiledninger til intranettverktøyet SharePoint, databasekonvertering, hvordan man bruker digitale sertifikater og en supporttråd som diskuterte lisensnøkler.

Den rammede Wikipedia-siden var artikkelen om Microsoft Office 2007, mens det åpne kildeprosjektet dreide seg om å skape og dele SharePoint-nettsider. Ifølge Ars Technica må Google ha sett feilgrepet, ettersom de ikke har tatt ned noen av sidene.

Flere tusen forespørsler

Microsoft sender flere tusen forespørsler i uken til Google, men syns likevel at alle feil, uansett hvor få de er, er uakseptable. Til Ars Technica skriver selskapet at det jobber med å finne en løsning på problemet.

Det er ikke første gang Microsoft spør Google om å fjerne legitime lenker fra søkeresultatene. Tidligere i år mente for eksempel det automatiske systemet at den frie og åpne kontorpakken OpenOffice brøt med Microsofts opphavsrett.

Presset av myndighetene:
Microsoft hjalp FBI med å bryte krypteringsnøkler »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen