Microsoft: – Avinstaller den siste oppdateringen
(Bilde: Adriano Castelli/Shutterstock.com)

Microsoft: – Avinstaller den siste oppdateringen

Windows 7-oppdatering lager problemer.

Selv om programvare-oppdateringer er ment å fikse feil og svakheter, hender det dessverre også at slike oppdateringer skaper nye problemer. Dette så vi for eksempel med en av de siste oppdateringene for Windows XP, som førte til endeløse omstarter på en rekke PC-er.

Amerikanske Computerworld kan nå melde om en ny, alvorlig feil som har oppstått som en følge av de nye oppdateringene som Microsoft slapp til Windows tidligere denne måneden.

Spesifikt dreier det seg om sikkerhetsoppdateringen med kodenavnet MS14-045, som ble sluppet sammen med en rekke andre reparasjoner tirsdag 12. august og som skulle fikse et antall sårbarheter i Windows-kjernen.

«Blue Screen of Death»

Noen timer etter at oppdateringen var sluppet begynte brukere å melde om problemer på Windows 7-forumet. Problemene, som altså primært ser ut til å ha rammet Windows 7, går ut på at PC-er som har installert oppdateringen møtes av den såkalte «Stop 0x50»-feilmeldingen, også kalt «Blue Screen of Death».

Denne feilmeldingen innebærer at Windows simpelthen slutter å fungere for å forhindre at feilen gjør videre skade på operativsystemet. Brukeren som skrev det første innlegget om problemet på Windows-forumet klarte ikke engang å starte PC-en i sikkerhetsmodus etter å ha installert oppdateringen, mens andre har klart å finne midlertidige løsninger.

Det er uvisst akkurat hvor mange som er blitt rammet, men tråden på Windows-forumet har i skrivende stund godt over 400 innlegg, hvorav svært mange rapporterer om de samme opplevelsene.

–Avinstallér oppdateringen

Kort tid etter at rapportene om problemet dukket opp, oppdaterte Microsoft sin informasjonsside om MS14-045-oppdateringen med en oppfordring om å rett og slett avinstallere oppdateringen, noe som skulle fikse saken.

– Microsoft er i ferd med å etterforske problemer forbundet med installeringen av denne oppdateringen, og vil komme med mer informasjon etter hvert. Microsoft anbefaler at kunder avinstallerer denne oppdateringen. Som et ekstra sikkerhetstiltak har vi også fjernet nedlastingslenken til oppdateringen, skriver selskapet.

For mer teknisk informasjon om problemene knyttet til oppdateringen og hvordan du avinstallerer den kan du gå til Microsofts kundestøtte-sider.

Er du rammet av problemet? Del gjerne dine erfaringer i kommentartråden under.

Snart kan du trolig prøve Windows 9: Ifølge rykter er det kun få uker unna »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen