MicroSIM: hva er det?

I forbindelse med lanseringen av iPad annonserte Steve Jobs at den nye enheten vil bruke MicroSIM i stedet for det vanlige SIM-kortet. Dette er en type SIM kort som er noe mindre enn det som du bruker i mobiltelefonen din til daglig. Mer interessant er det imidlertid at det kun er Apple og iPad som bruker det. Grunnen til at de skal bruke denne nye SIM-korttypen sier selskapet ingenting om, men det er jo lov å spekulere.

Hva er MicroSIM?

Først og fremst er dette et SIM-kort som er mindre, 52% for å være helt nøyaktig, enn det SIM-kortet du bruker i dag. Et annet navn på denne brikken er 3FF SIM. Det som er interessant er at det ikke er kompatibelt med det SIM-kortet du har i dag, så det nytter ikke å være kreativ med saks. De andre forskjellene ligger i at kortet har fått bedre lagringsplass. Det er også lagt inn bedre sikkerhetsfunksjoner og kontrollfunksjoner. Nøyaktig hva det siste går ut på er vi noe usikker på.

Ikke i bruk

Foreløpig er som sagt Apple den eneste som bruker MicroSIM i forbindelse med sin iPad. Ingen andre produsenter av mobiltelefoner, så vidt vi kan se, har produkter på vei til markedet som benytter denne brikken.

Dette kan være et forholdsvis smart grep fra Apples side i og med at brukere som vil ha en iPad med 3G må henvende seg til en mobiloperatør som har denne brikken tilgjengelig. I og med at iPad ikke vil være låst til en operatør og ikke ha bindingstid er dette en fiks måte å sørge for at du likevel er avhengig av å forholde deg til Apples samarbeidsoperatører, i alle fall i første omgang. Disse vil etter alle solemerker være alene om å gi tilbud om denne brikken i en periode, før de andre kommer etter. For USAs del vil det garantert være slik i og med at AT&T er de eneste man har inngått en dataplanavtale med foreløpig.

I Norge

Foreløpig er opplysningene som kommer fra operatørene svært sparsommelige. Netcom sier til Teknofil.no at de pr. i dag ikke har noen planer rundt MicroSIM, men at det er helt uproblematisk å produsere dem i god tid før en eventuell lansering av iPad i Norge. Dette siste kan nok ta en stund i og med at ikke engang Apple selv på sine norske hjemmesider omtaler iPad som produkt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen