MicroSD på 8 GB

Alternativ tekst mangler
FOTO: Gadgetress

Hvis du har en telefon som bruker microSD-kort, og gjerne kunne tenke deg litt større kapasitet, da kan Stik & Stor være verdt en nærmere titt.

Mens minnekortprodusenter flest jobber på spreng med å gjøre kortene mindre og mindre for å få plass inne i mobiltelefoner, har produsenten av Stik & Stor tenkt helt omvendt, og laget et kort som limes på utsiden.

Kortene kobles deretter rett i det vanlige microSD-sporet ved hjelp av en liten kabel med microSD-adapter i enden. Dermed er plutselig den fysiske størrelsen en langt mindre begrensning.

De eksterne minnekortene kommer med kapasiteter på 1 GB, 2 GB, 4 GB og 8 GB. Hva som skulle være poenget med å kjøpe de to versjonene med lavest kapasitet er en annen sak. Disse er nemlig helst vanlige flash-baserte microSD-kort, som ikke har høyere kapasitet enn et vanlig microSD-kort. Eneste forskjellen er at du fester dem utenpå telefonen.

Eksterne harddisker for telefonen
4 GB og 8 GB-versjonene er imidlertid mer interessante. Dette er små harddisker, noe som betyr at de har bevegelige deler innenbords. Ulempen med disse er at de både tåler mindre og trekker mer strøm enn de flash-baserte kortene.

Alternativ tekst mangler

Ønsker du deg 4GB eller 8GB ekstra kapasitet på mobiltelefonen din er det likevel ikke mange produkter som virker like lovende som dette, dersom du kan leve med å ha en ekstra klump på utsiden av dekselet.

Ifølge produsenten selv skal Stik & Stor passe en hvilken som helst telefon som støtter microSD. Prisen på 1 GB-versjonen koster $79, som tilsvarer omtrent 500 kroner, mens 8 GB-versjonen koster $199, tilsvarende 1250 kroner.

(Kilder: US Modular, Gizmodo, Slashphone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen