MicroSD når 512 MB

Minnekortet har blitt et stadig mer vanlig tilbehør til mobiltelefonen. Og i takt med at telefonene blir mindre og mindre, har minnekortene følgt etter. MicroSD er det siste skrittet som er tatt i denne utviklingen.

Det hele startet da Sandisk lanserte sine nye TransFlash-minnekort i fjor. Etter hvert som formatet vokste i popularitet, kom SD-konsortiumet på banen og ønsket å innlemme det i klubben. Etter fire måneder har man nå klart å enes om en ny standard, som får navnet MicroSD.

Det er kun mindre forskjeller mellom TransFlash og de nye MicroSD-kortene. Det er derfor ikke noe problem å bruke et Micro SD-kort i en telefon med TransFlash-støtte. Om man ønsker å gjøre det motsatte med et TransFlash-kort, kreves det at man bruker et spesielt adapter.

MicroSD blir det klart minste minnekortet på markedet, med en størrelse på 1,1 x 1,5 cm og tykkelse på kun 1 mm. Flere produsenter har allerede trykket formatet til brystet - inkludert Samsung, Motorola og Nokia.

Samtidig med lanseringen av den nye standarden, har Sandisk annonsert et nytt Micro SD-kort med en kapasitet på 512 MB. Det er en hittil rekord for formatet. Prisen på det nye kortet skal ligge på rundt 600 kr.

Vi trenger ikke vente lenge før enda større Micro SD-kort er å få kjøpt. Sandisk lover at det første kortene med 1 GB kapasitet skal være i butikkene allerede innen sluttet av året. Og kort med 2 GB kapasitet skal etter planen dukke opp en gang i løpet av 2006.

(Kilder: Infosync, Mobil.se, Physorg.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen