Micron utvider nå produksjonskapasiteten. (Bilde: Micron)

Micron kjøper konkurrent på billigsalg

Overtar Elpida og blir verdens nest største minneprodusent.

Minnebrikkeprodusenten Micron kjøper konkurrenten Elpida for 2,5 milliarder dollar. Oppkjøpet vil gjøre amerikanske Micron til den nest største DRAM-produsenten globalt, der Samsung ligger på topp.

Hva som skulle skje med Elpida, eller rettere sagt deres produksjonskapasitet, har vært et spørsmål siden de begjærte seg selv konkurs i februar. Vedvarende lave minnepriser har nemlig ført til små overskudd i bransjen, ja faktisk har flere flere av produsentene i det hele tatt slitt med å gå i pluss – og her er også bakgrunnen for Elpidas skjebne.

Med lite penger over hele linja har derfor Micron kunnet plukke opp Elpida for 2,5 milliarder dollar. Av dette skal 750 millioner betales før overtagelsen, mens det restrerende beløpet skal nedbetales innen 2019.

Et røverkjøp

Med ervervelsen av Elpidas ressurser følger også deres 65 prosent eierandel i Rexchip Elecronics, som har fabrikker i Japan og Taiwan. Totalt er det beregnet at Micron vil øke sin produksjonskapasitet med opp mot femti prosent med oppkjøpet.

Skulle Micron bygd sine egne fabikker for å komme opp i tilsvarende kapasitet, ville de vært nødt til å betale langt mer enn de 2,5 milliarder dollarene de må ut med for Elpida, mener analytikere.

– Vi regner med at denne produksjonskapasiteten ville koste omtrent seks til åtte milliarder dollar om den skulle bygges ny, sier Kevin Cassidy, en analytiker hos Stifel.

Kilde: BBC

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen