MicroATX for Core Duo

Alternativ tekst mangler
Klikk for større bilde

Elitegrup 945GTY-M er et av stadig flere Intel 945-baserte hovedkort som kommer med støtte for Core Duo-arkitekturen. Denne gangen er det snakk om 945GT-brikkesettet, som betyr at kortet har en integrert grafikkløsning i form av GMA950. Vi har tidligere testet et tilsvarende kort fra AOpen - i945GTm-VHL.

945GT-brikkesettet er som kjent utviklet for bruk i bærbare maskiner, men i det siste har vi sett at stadig flere elementer fra bærbar-verdenen finner veien til desktopen.

Hovedkortet fra ECS har sokkel 479 og støtter Intels Core Duo-prosessorer. Pressemeldingen sier ingenting om kortet støtter de nye Core 2 Duo-prosessorene på sokkel 479, men vi antar det gjør det - noe annet ville vært rart.

Kortet støtter maksimalt 2 GB DDR2-667-minne fordelt på to slotter. Ellers er det utstyrt med 2 SATA-porter med RAID-mulighet, 8-kanals lyd (ALC883) og Gigabit LAN (Realtek TRL8110S).

Av utvidelsesporter finner vi 1 x PCIe x16, 1x PCIe x1 og 2x PCI. For øvrig er hovedkortet i microATX-format (ca 24 x 24 cm) og spesifisert i henhold til Intels Viiv-initativ.

Pris eller tilgjengelighet er foreløpig ukjent.

Se også vår miniguide Hovedkort og Core 2 Duo og ellers vår lanseringsguide for flere produktnyheter.

(Kilde: Elitegroup)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen