(Bilde: Dell)

Michael Dell får lov til å kjøpe selskapet

Livsverket blir nå privat eid.

Etter en avstemning blant aksjonærene i Dell har nå flertallet talt; Michael Dell og investeringsselskapet Silver Lake får kjøpe selskapet ut av børsen. Dermed er Dell tilbake i private hender og grunnleggeren lover at konsernet nå skal finne tilbake til sin opprinnelse.

– Vi skal tilbake til våre røtter, med den entreprenørånden som gjorde Dell til en av de raskest voksende og suksessrike bedriftene i historien, skriver Michael Dell på Dells hjemmesider.

Holdt på siden januar 

Michael Dell.
Michael Dell.Foto: Dell

Dramaet om Dell startet i januar, da det ble kjent at det solide spleiselaget med selskapets grunnlegger Michael Dell i spissen ønsket å hoppe av børsen og kjøpe ut alle eksisterende aksjeeiere. Men selv om Dell klemte til med raust tilbud der alle som satt på aksjer skulle få 25 prosent mer enn den noterte verdien, var reaksjonene langt i fra bare positive.

For det var flere som var interessert i å kjøpe selskapet. Der i blant investeringsselskapet Blackstone og den New York-baserte investoren Carl Icahn.  Icahn eide på det tidspunktet aksjer i Dell for én milliard dollar, og kunne gjerne tenke seg kontroll over konsernet. Blackstone la inn et tilbud som var enda bedre enn hva Dell hadde kommet med.

Kostet 24,9 milliarder

Nå skal altså Dell tas av børsen, og i utgangspunktet ble aksjonærene tilbudt 13,65 dollar per aksje, som ville gi en totalsum på 24,4 milliarder dollar. Men de som kvitter seg med aksjene kan smile enda brede på vei til banken, for enden på visa ble at de får 13,88 dollar per aksje, noe som betyr at Michael Dell og hans partnere må gi 24,9 milliarder dollar for å få tilbake total kontroll over konsernet.

Dell har i lengre tid tapt mye penger på et stagnerende PC-salg, og bare i fjerdekvartal i 2012 falt salget med hele 20 prosent. Men skal vi tolke beskjeden fra Michael Dell har selskapet innsett at det gjelder å se seg rundt etter nye beitemarker for å snu den negative trenden.

– Nettskyer, store data, mobiltelefoner og sikkerhet forandrer nå folks forhold til teknologi på samme måte som PC-en gjorde for snart 30 år siden. Det er på tide at Dell gjør det vi kan best, å gjøre disse nyvinningene enklere, rimeligere og mer tilgjengelig. Og sette mer makt i flere menneskehender enn noen gang før. 

Dell lager også gode PC-skjermer
Les vår test av selskapet imponerende 27 tommer »

 (Kilder: Dell)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen