Miami Vice

I regissør Manns oppdaterte filmutgave av 80-tallsserien tar vi igjen del i Sonny Crockett (Colin Farrell - "Alexander") og Ricardo Tubbs’ (Jamie Foxx - "Ray") hektiske politiliv, men denne gang langt mer dystert enn vi er vant med. Gutta våre trenger seg inn i et narkotikakartell hvor hardkokte kriminelle opererer hemningsløst, for å sette en stoppe på virksomheten. Spindelvevet flettes strammere ved at Crockett forelsker seg i den kvinnelige narkoselgeren, og Tubbs i en av sine kolleger.

Se større versjon og flere bilder
Kjærligheten skaper problemer for Crockett.

Pastellfargene byttes ut med kulepenn

Etter Michael Manns ”Manhunter”, som per dags dato er den beste filmatiseringen om Dr. Hannibal, beviste han sine regievner i høyeste grad. Dog var det først etter den suverene ”Heat” og den glimrende ”The Insider” regissøren virkelig hadde plantet sine føtter i filmbransjen med så dype fotspor, at de neppe vil forsvinne med det første.

Nå vender han tilbake til ”Miami Vice”, en TV-serie han var med på å produsere, for å bringe den til lerrettet. Kraftig oppdatert, til nærmest det ugjenkjennelige. Det solfylte, humørpregede Florida har blitt til en dyster nattlivsby, hvor humøret er byttet ut med brutalitet.

Uinspirert nytolkning

Mann beviser sin stilbevissthet ved å fargelegge himmelfallet i stil med, og for å konsekvent underbygge, filmens tone. Notene er dog spredt ujevnt utover arket, og dermed blir presentasjonen det samme – ujevn. Etter den meget gjennomførte åpningssekvensen finner ikke like mange av senere scener samme mesterutførelse. Enkelte kommer opp mot det samme nivået, men i altfor små doser.

Se større versjon og flere bilder
Jamie Foxx spiller Ricardo Tubbs.

Problematisk er også den innvevde kjærlighetshistorien vi presenteres for. Det blir platt og usammenhengende, og blir en hindring for hva filmen ellers prøver å være. Filmen vil nok mer enn hva den klarer å levere, selv for den dyktige Mann. Dermed blir ikke "Miami Vice" mer enn en uinspirert nytolkning av kjent stoff.

Colin Farrell og Jamie Foxx leverer heller ikke særlig gode rolletolkninger. Tubbs og Crockett er fortsatt karismatiske, men mangler snerten, gløden og ”kulheten” vi fant i 80-tallskarakterene. Prestasjonene er også av skiftende styrke. Tidvis spilles det godt, men de fleste rollene fylles med gjennomskuelige portretteringer og snåle rollevalg.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen