MGP-finalen neste år i HD
Teknofil

MGP-finalen neste år i HD

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Vi nevnte i forrige uke at du ikke fikk mulighet til å se Alexander Rybak knuse all motstand i MGP-finalen i HD på norsk TV, men neste års finale kan by på skarpere bilder. Til Teknofil forteller nemlig Arild Hellgren i NRK at statskanalen tar sikte på å sende neste års MGP-finale i HD.

- Muligheten for å vise MGP-finalen er ennå i planlegningsfasen, men vi tar sikte på å gi det norske folk den folkefesten det forhåpentligvis blir i HD, forteller Hellgren.

Hvem får se finalen?
Årets finale var kun tilgjenglig for norske brukere i HD via kanalen SVT HD, som du kunne få via kabel fra blant annet fra Canal Digital, Get eller Altibox. Neste MGP-finale i HD virker å bli vesentlig mer tilgjengelig for folk flest.

- Vi vil jo selvsagt sende dette via det digitale bakkenettet og tilby distribusjon til de andre operatørene som ønsker det, om planene går som planlagt, forklarer Hellgren.Canal Digital og Viasat
Det at NRK antageligvis kommer til å sende MGP-finalen i HD neste år åpner for at alle aktører som ønsker å gi kundene sine den gnistrende kvaliteten får mulighet til dette. Canal Digital ønsker sendingene til NRK velkommen.

- VI ser jo frem til dette med stor glede, og håper å kunne gi publikum fenomenalt skarpe bilder av Norges storslåtte natur og showinnhold i neste års MGP. Ingenting gleder oss mer enn at NRK vurderer å gi oss mulighet å vise MGP i HD, sier Jørgen Thaule i Canal Digital.Også Viasat ser med glede frem til at NRK kanskje kommer til å sende MGP-finalen i høyoppløsning.

- Det er jo absolutt gledelig å høre at NRK planlegger å produsere og sende finalen i neste års MGP-finale i HD. Vi vil definitivt sende dette showet i HD, dersom dette blir noe av, sier Øystein Hygen Christensen i Viasat.
Etter hva Teknofil erfarer vil nok også andre distributører også gjøre sitt for å gi deg MGP-finalen i HD, slik at de fleste i landet vil ha mulighet til å se denne finalen direktesendt i høyoppløsning.Kun dirkete i HD

Vi har tidligere fortalt at NRK også kommer til å sende neste års olympiade i HD. I likhet med dette arrangementet kommer også MGP-finalen til å bli sendt dirkekte. NRK vil ikke kunne ha mulighet til å sende opptak i HD, men kun kunne håndtere materiell som sendes direkte.

- Vi vill kunne sende materiell i HD-kvalitet direkte. Vi har per i dag ikke stor nok kapasitet i vår interne infrastruktur til å håndtere materiell i HD, som ikke sendes direkte, avslutter Hellgren.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen