Metallmusikk fra BenQ

Årets CeBit-messe står for døren, og mobilprodusentene benytter dagene før messen til å vise frem nye modeller. BenQ Mobile er en av de produsentene som virkelig slår på stortromma, og viser nå frem hele seks nye modeller.

To av disse er modellene E61 og EL71, som er tiltenkt det nedre og midtre prissegmentet. De to modellene har, i likhet med de fire andre modellene i BenQ Mobiles nye portefølje, fellesnevnere som mp3-støtte og høyttalere med 3D-lyd.

Ser vi litt nærmere på E61 og EL71, ser vi fort at de to modellene er ganske så forskjellige, med hver sin målgruppe og prislapp.

E61 - musikk uten minne
E61 er BenQ Mobiles fremstøt mot musikkelskerne. Dette er en forholdsvis enkel telefon som sikter seg inn mot det lavere prissjiktet i markedet. Med musikken i fokus, har BenQ mobile valgt å utstyre E61 med knapper på toppen, slik at du kan styre musikken uten å trekke telefonen helt opp av lomma.

Telefonens mål lyder på 10,1 x 4,4 x 1,3 centimeter, og vekten er på 88 gram. Telefonen skiller seg derfor ikke ut blandt andre rimelige telefoner vi ser på markedet i dag.

Skjermen til telefonen har en oppløsning på 126 x 160 piksler, og kan vise 65 000 farger, noe som er vanlig for mange telefoner i det lavere prissjiktet. Kameradelen er heller ikke av den kraftigste sorten, og lar deg ta bilder med 0,3 megapiksølers oppløsning.

Med tanke på BenQ Mobile lanserer E61 som en musikktelefon, er internminnet likestilt med en dårlig vits. Telefonen har bare 1 MB lagringsplass, noe som knapt holder til refrenget i én gjennomsnittlig sang i mp3-format. Redningen blir derfor støtten for miniSD-minnekort. Disse minnekortene kan du få kjøpt i størrelser på opp til 2 GB.

Det skal imidlertid ikke stå på moroa når du hører på musikk med E61. Telefonen kan nemlig vise deg sangtekstene mens du hører på musikk, slik at du kan ljome med til favorittmusikken din mens du sitter på bussen.

Når du skal overføre musikk og andre filer til telefonen, kan du bruke både blåtann og USB-kabel. Surfing på nett skjer via GPRS klasse 10.

Telefonen kan ellers by på standardfunksjoner som kalender, klokke, adressebok, gjøremålsliste og kalkulator. E61 skal ha en taletid på drøye tre timer, og en hviletid på 215 timer.

Det er foreløpig uklart når vi kan vente oss E61 i butikkene og hva telefonen vil komme til å koste.

EL71 - eksklusivt utseende
EL71 har et litt mer eksklusivt preg enn E61, og vil antakelig lande i det mellomste prissjiktet. Modellen er i skyvbart format, og har en metallfinish i børstet aluminium og magnesium.

Telefonen måler 9,0 x 4,6 x 1,7 centimeter og 94 gram. EL71 blir derfor blant de tynnere telefonene i skyvbart format vi har sett hittil.

Skjermen til EL71 er av typen TFT og har en oppløsning på 240 x 320 piksler. Fargedybden tilsvarer 262,144 farger.

EL71 har et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler. Du har også muligheten til å zoome inn bildene opptil fire ganger digitalt. Du kan også bruke kameraet til å ta opp små videosnutter og spille av videofilmer i sanntid fra internett.

Denne skyvemodellen har nemlig støtte for EDGE-nettet, som lar deg laste ned data til telefonen i en hastighet på 236,8 Kbps. Ønsker du å kommunisere lokalt med andre enheter, kan du gjøre dette via blåtann eller USB.

EL71 har et internminne på 16 MB. Dermed skulle du få plass til en liten samling bilder pluss en sang eller to. Ønsker du mer plass, kan du gå til innkjøp av et minnekort av typen microSD.

Ellers finner vi funksjoner som kalender, epost-leser, videoringetoner og 3D-spill. Taletiden til EL71 skal være på 5 timer, mens hviletiden skal være 300 timer. Det foreligger foreløpig ingen informasjon om når EL71 vil treffe butikkhyllene og hva telefonen vil komme til å koste.

(Kilde: BenQ Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen