Metall-3G i butikkene

Da BenQ-Siemens viste frem EF81, var det nok ikke få som fikk både bakoversveis og vann i munnen av den lille 3G-telefonen. Foruten å være laget utelukkende i metall, er den også mindre enn Motorolas 3G-Razr, V3x. Nå er EF81 å finne i mobilbutikkene.

Det er tydelig at BenQ har lært de tidligere Siemens-ingeniørene ett og annet. For det å slippe en telefon for salg bare litt over tre måneder etter den ble lansert er mildt sagt uvanlig til Siemens å være. Ett av de verste eksemplene må være Siemens SX1, som drøyet år og dag fra den ble lansert til den kom i salg.

BenQ-Siemens S68 fikk hederlig omtale i vår test av telefonen, og om taiwan-tyskerne klarer å følge opp sin egen trend, ligger mye til rette for at EF81 kan bli nok et ess. For BenQ er det heller ikke noen ulempe at de klarer å få telefonen ut på markedet før telefonen er gårsdagens nyheter.

3G og MP3
Så hva byr egentlig EF81 oss på? Som på 3G-telefoner flest får du muligheten til å foreta videosamtaler og surfe på internett i høye hastigheter. Du får også mp3-spiller, og mulighet til å utvide det innebygde minnet på 64 MB med minnekort i microSD-format.

Skjermen som sitter på innsiden av telefonen er heller ikke til å kimse av. Med en oppløsning på 240 x 320 piksler fordelt utover et område på 2,2 tommer, burde alt ligge til rette for et sylskarpt bilde. Skjermen på utsiden har en oppløsning på 120 x 160 piksler, noe som kan konkurrere med hovedskjermen på Nokia 6111.

En høyoppløst ytterskjerm er virkelig noe som trengs med tanke på den spesielle kameraløsningen til EF81. Når telefonen er åpen kan du nemlig bare ta bilde av deg selv. Det er først når du lukker telefonen at du kan ta bilde rett frem, og da bruker du ytterkskjermen som søker.

Metall og atter metall
Det som virkelig gjør EF81 til en spesiell mobiltelefon er bruken av materialer. Ulikt alt annet på markedet, er nemlig EF81 bygget utelukkende i metall og ripefritt glass. Du finner faktisk ikke en eneste plastikkdetalj på utsiden av telefonen. Det er derfor ikke unaturlig at tankene går tilbake til Siemens-legenden SL45i, som var verdens første mp3-mobil, som også var bygget i en del metall.

BenQ-Siemens EF81 er dermed noe så sjeldent som en eksklusiv 3G-telefon. Og da skulle vi tro at prisen også var rimelig eksklusiv. Med mindre du syns 3G-telefonene Nokia N70 og 6680 er eksklusive, stemmer ikke dette helt. EF81 legger seg nemlig mellom disse to telefonene i vår prisguide.

EF81 måler 9,4 x 5,1 x 1,59 cm, og veier 110 gram. Nokias N70 måler til sammenligning 10,9 x 5,3 x 2,2 cm og veier 126 gram. EF81 er altså en god del mindre enn N70, og lettere til tross for metallutførelsen.

Det er imidlertid et par ulemper ved å velge EF81 fremfor for eksempel N70. Du må for eksempel si nei takk til EDGE. EF81 er heller ingen smarttelefon slik som N70 er.

Om EF81 klarer å leve opp til forhåpningene og forhåndsjublen gjenstår å se. Vi kommer snart med en test av telefonen. I mellomtiden kan du ta turen innom din lokale mobilbutikk og ta EF81 nærmere i øyensyn. Om du heller vil handle på nett, avslører vår prisguide at du kan få telefonen fra omtrent 3300 kroner uten abonnement.

Vil du vite mer?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen