Metal på Plenen

Extol

Torsdagen ble begynt hardt og bråkete på plenen med det norske Metal-bandet Extol. Selv med en rekke utskiftninger i bandet har det vært til siden 1993. Med alle disse årene har bandet fått en liten fanskare som gjorde sitt til at det ble lagt en del liv på dagens første konsert. Bandet lagde masse lyd og vokalen var for det meste skriking, men konserten inneholdt også innslag av melodiøse vokalpartier.

Green Carnation

Kjetil Nordhus (Foto: Raymond Julin)
Kjetil Nordhus (Foto: Raymond Julin)

Kristiansands-bandet spiller på quart-festivalen for andre gang. Siden sist konsert i 2003 har de rukket å gi ut 2 plater, den siste som er en helt akustisk skive. Vi intervjuet bandets vokalist Kjetil Nordhus etter deres akustiske konsert på Kick onsdag, les intervjuet her.

Green Carnation er et band som til nå ikke har gitt ut to skiver som kan plasseres i samme sjanger, og da har de altså gitt ut 5 skiver totalt. Til tross for dette får de alltid strålende kritikker og fansen liker musikken. Et relativt ubeskrevet blad for veldig mange i norge, men mye større i utlandet – ironisk nok noe som er ganske vanlig for norske band.

De spilte primært materiale fra The Blessing in Disguise og The Quiet Offspring. På tittelsporet, The Quiet Offspring mestrer desverre ikke bandet å videreføre verken lydbildet eller vokalen fra studioversjonen og låten burde nok aldri vært på spillelisten. Men utover denne fadesen leverer Green Carnation en flott konsert for de oppmøtte, noe som blir toppet av en lang, ja veldig lang, versjon av Lullaby in Winter med et improvisasjonsparti av en annen verden som inkluderer soloer på blant annet gitar, hammond-orgel og saxofon.

Bandet håpet de kunne nå ut til nye fans med denne konserten, det tror undertegnede de så absolutt gjorde. Du kan se flere bilder i galleriet fra konserten her

Satyricon

Sist Satyricon spilte på quart-festivalen ble de offer for Rammsteins rigg som fylte hele scenen de spilte på, før Rammstein gikk på. Satyricon har uttalt at de skulle ta revansj i år. Det startet ikke bra, tekniske problemer med mye feedback og et påstått strømbrudd førte til at bandet forsvant av scenen etter 3 låter og ble borte noen minutter. Det gjorde ikke bandet mindre hevnlystent, og de kom heltente tilbake på scenen og leverte en steinhard og tøff forestilling.

Alternativ tekst mangler
Headbangers paradise (Foto: Raymond Julin)

Satyricon har klart å levere blytung metal som også gjør sin inntreden på hitlistene og det var svært assosiert publikum tilstede for å se noe av det fremste den norske metal-scenen har å by på. Wongraven var energisk og giret på scenen mens bandet serverte flere høydepunkter, blant annet "K.I.N.G" fra den nyeste skiva, til jubel fra de oppmøtte.

Med fandenivolske trommerytmer, hardtslående riff og skrikevokal senket Satyricon mørket over den idylliske scenen Plenen. Til tross for de tekniske problemene ser det ut som de klarte å ta livet av Quart-spøkelset deres. Bandet kommer nok til å høste mange lovord for konserten og vi konstaterer at det har vært en bra dag på Plenen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen