Mest LGA775 til neste år

"Prescott" skulle egentlig har vært ute på markedet for ett år siden, men ble utsatt, utsatt, og utsatt enda litt til. Nå står vi foran lanseringen av LGA775-versjonen. Temaer som varmeutvikling og skalering har vært kjente problemer, men påstås fra Intel sin side å være løst. Forrige uke ble det kjent at "Tejas", den kommende arvtakeren til "Prescott", ville bli utsatt for evig og alltid. Kort tid ga en tidligere ingeniør i Intel uttrykk for at "Tejas" ikke skapte noe annet enn problemer og frustrasjon blant utviklerne.

Slik det nå ser ut, kommer Intel ganske sikkert til å lansere Prescott LGA775 i begynnelsen av juni. I tillegg sies det at man produserer over 1,5 millioner slike prosessorer hver eneste uke slik at man kan møte etterspørselen utover sommeren.

Hos Digitimes meldes det imidlertid at taiwanske hovedkortprodusenter ikke har stor tro på større salg av LGA775-prosessorer i år. Dette til tross for at det vil bli gjennomført flere aggressive priskutt, både på 130- og 90nm Pentium 4 prosessorer. Hovedkortprodusentene mener visstnok at innføringen av nye standarder som PCI Express og DDR2 kan ta fokuset vekk fra LGA775-lanseringene.

Standard PC-arkitektur ser dermed ut til å endre seg betraktelig i løpet av året med ny prosessorsokkel, ny minnetype og skjermkort basert på PCI Express.

Til informasjon kan det nevnes at "Prescott" LGA775 vil bli den første desktop-prosessoren fra Intel som får modellnummer. "Prescott" 520 (LGA775) klokkes på 2,8 GHz, introduseres til en pris på 178 amerikanske dollar og blir satt ned til 163 dollar ved første priskutt i midten av juli.

I løpet av juni vil hele serien fra 520 til 570 (2,8 GHz til 3,6 GHz) bli lansert. Prisene på resten av serien etter 520 vil bli satt ned i august. Du kan lese mer om dette her: Intels LGA775-priser lekket.

 

(Kilder: Digitimes, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen