Messenger får alarmknapp

Alternativ tekst mangler

Pedofile og andre barnemisbrukere tar gjerne i bruk lynmeldingstjenester for å ta kontakt med sine potensielle ofre. Nå skal Microsoft snart legge en alarmknapp til lynmeldingsprogrammene MSN Messenger og Windows Live Messenger som gjør at brukere kan rapportere om mulige overgrep med et museklikk til politiet.

Når en bruker klikker på alarmknappen vil han eller hun få gode råd angående hvordan vedkommende kan samle inn bevis for at et overgrep faktisk er i ferd med å skje.

Det er den britiske organisasjonen Child Exploitation and Online Protection Centre (CEOP) som står bak dette. Brukere skal kunne klikke på denne alarm-knappen dersom de selv opplever overgrep som barn, eller har en mistanke om at andre brukere utsettes for dette.

Denne alarmen er i utgangspunktet rettet mot brukere i Storbritannia, men rapportene skal kunne sendes inn uansett i hvilket land brukerne befinner seg. Rapportene som sendes inn via denne alarmknappen er ikke anonyme, og nettopp det skal være med på å forhindre feilrapporter elle misbruk av alarmknappen.

Les pressemeldingen fra CEOP.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen