Mercedes varsler at de vil lansere en elektrisk luksusbil på nivå med S-klasse (bildet). Den vil imidlertid ikke bli bygget på samme plattform.
Mercedes varsler at de vil lansere en elektrisk luksusbil på nivå med S-klasse (bildet). Den vil imidlertid ikke bli bygget på samme plattform. (Mercedes-Benz)

Mercedes varsler elektrisk luksus-sedan innen 2020

På nivå med S-klasse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

– Vi kommer til å ha et elektrisk kjøretøy på nivå med S-klasse, uten tvil, men det kommer ikke til å være S-klasse, sier Mercedes' sjef for store kjøretøysprosjekter Michael Kelz til Autocar

Fire helelektriske modeller 

Bilen skal konkurrere med kommende elektriske luksusbiler som Audi A8 og Jaguar XJ i nullutslippsutgave, selvfølgelig i tillegg til Tesla Model S.

Den vil finne en plass i Mercedes-porteføljen ved siden av de tre EQ-modellene Mercedes allerede har varslet: Den tredørs hatchback-modellen EQ A, SUV-en EQ C og en mindre elektrisk sedan. 

Den nye luksusbilen skal få navnet EQ S, og vil bruke en ny modulær arkitektur kalt MEA, ettersom S-klasse-plattformen MRA ikke lar seg tilpasse til en elektrisk bil med et stort batteri i dørken. 

Kelz sier at han allerede har sett en konseptversjon av den nye bilen, og at den kan rulle ut fra fabrikken allerede i 2020, senest i 2022. 

Antatte spesifikasjoner

Mercedes EQ C er foreløpig bare på konseptstadiet, men det er ventet at produksjonsutgaven vil vises frem mot slutten av året. Bilde: Michaela Rehle/Reuters/NTB scanpix

Lite annet er foreløpig kjent om EQ S, men om vi skal bruke noen av parameterne fra EQ C-konseptet som referanse, er de som følger: 

  • Rekkevidde på rundt 500 kilometer. Tidligere har det vært antydet at batteriet «kun» vil bli på 70 kWh, så det er mulig Mercedes oppgir rekkevidde etter den svært snille NEDC-standarden. 
  • Over 400 hestekrefter, 0-100 km/t på under fem sekunder
  • Firhjulstrekk
  • En ultrabred 24 tommer stor skjerm i dashbordet med egne touchkontrollere i rattet.
  • Fire seter, men produksjonsversjonen skal ha fem.

EQ C skal leveres fra og med 2019. Dagens S-klasse starter i Norge på 1 117 900 kroner inkludert levering i Oslo. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen