Daimler viste i går frem den første designdetaljen fra den endelige produksjonsutgaven av Mercedes-Benz EQC. Bilen skal vises frem neste uke.
Daimler viste i går frem den første designdetaljen fra den endelige produksjonsutgaven av Mercedes-Benz EQC. Bilen skal vises frem neste uke. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes slipper det første bildet av sin nye el-SUV: Vises frem neste uke

Får verdenslansering i Stockholm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mercedes-Benz bekrefter i dag at de vil vise frem EQC, den første bilen fra den nye EQ-serien med elbiler, på et arrangement i Stockholm tirsdag 4. september. 

Selskapet slapp også den første designdetaljen - et lite glimt av lyktene i front, samt at det ser ut som om bilen får en mer konvensjonell grill enn konseptmodellen. Sistnevnte hadde et langt mer futuristisk og ikke minst tildekket frontparti. 

70 kWh batteri 

Mercedes-Benz har tidligere varslet at bilen får to motorer som til sammen skal yte 300 kW, altså drøye 400 hestekrefter. Det skal gi en akselerasjon fra 0-100 på under fem sekunder.

Slik så EQC-konseptet ut på bilmessen i Paris i 2016. Foto: Hanne Hattrem, VG

Batteriet har så langt vært oppgitt til 70 kWh, som skal gi en rekkevidde etter den urealistiske NEDC-standarden på rundt 500 kilometer. I praksis vil det høyst sannsynlig være betraktelig mindre. 

En Tesla Model S har for eksempel en rekkevidde etter den mer realistiske EPA-standarden på like over 400 kilometer i utgaven med 75 kWh batteri. 

EQC ble for øvrig spottet i kamuflasje nylig: 

Stor lanseringsmåned 

Audi e-tron quattro kommer også ut av kamuflasjen snart. Foto: Audi

De endelige spesifikasjonene får vi altså ta rede på neste uke, men september ligger uansett an til å bli en spennende måned for dem som er interessert i elektriske premiumbiler.

Audi har også varslet at de vil vise frem sin e-tron quattro 17. september. 

Vi vil nok imidlertid ikke se noen av disse bilene på norske veier før til neste år. Sist vi hørte fra Mercedes, som var i juni, hadde de over 2000 som hadde betalt depositum på EQC. 

Audi meldte i slutten av juli at de hadde over 4800 depositum på e-tron quattro. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen