Mer ytelsestesting av Linux-kjernen

Slik systemet er i dag, blir bare de siste produksjonskjernene ytelsestestet. Linus Torvalds ønsker nå å ytelsesteste kjernen som er under utvikling, slik at man enklere kan finne ueffektiv kode.

Ved å bare ytelsesteste slippkjerner, betyr det at det er et 2 måneders tidsrom frem til å fortelle utviklerne at noe hadde en innvirkning på ytelsen skrev Torvalds på Linux Kernel Mailing List. Å gjøre dette hver dag, eller i alle fall noen ganger i uken, vil være mye mer interessant.

Det har vist seg at under utviklingen av 2.6-kjernen, har man sett merkbare ytelsestap. Man har testet 2.6.11, 2.6.9, 2.6.8 og 2.6.2 opp mot hverandre og kjernen fra Red Hat Enterprise Linux 3. Her fant man ut at disse kjernene var henholdsvis 13, 6, 23 og 1 prosent tregere enn Red Hats kjerne.

For eksempel, så får endringen fra 2.6.2 til 2.6.8 enhver utvikler til å si 'jeg har ingen idè'. Det vil være interessant å gå tilbake i tid, og kjøre ytelsestester på hver ukes utviklingskjerne for å se hvor de store forskjellene ble introdusert, skrev Torvalds.

Målingene som er gjengitt ovenfor ble produsert av Kenneth Chen hos Intel, som skal forsøke å overtale ledelsen i Intel til å la ham gjøre slik ytelsestesting oftere.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen