Mer Wi-Fi fra Nokia

I går skrev vi om sjefen i Qualkomm, Paul Jacobs, som spår en eksplosjon i antallet mobiltelefoner med støtte for trådløst internett, eller Wi-Fi til neste år.

Qualkomm-sjefen er ikke alene om å se potensialet i WiFi-tilgang på mobilen. I følge nettstedet Vunet har Nokia gjort WiFi-støtte til en prioriteringssak i sine kommende mobiltelefoner.

- Alle kommende modeller med Series 60 og Series 80 vil ha støtte for Wi-Fi, sier Jarkko Sairanen i Nokia Technology Platform til Vunet.

Mobiltelefonene blir stadig smartere, og flere forretningsreisende velger å bruke mobiltelefonen som reisekontor i stedet for å ha med seg en bærbar PC.

Sairanen forklarer at de høye hastighetene du kan oppnå med Wi-Fi er ekstremt viktige for forretningsbrukerne. Han mener også at det økte antallet trådløse nettverk på arbeidsplassene gjør behovet større for WiFi-tilgang på mobilen.

Verdens største mobilprodusent planlegger også å integrere Wimax i senere modeller. Dette er imidlertid et stykke inn i fremtiden. I følge Vunet ser Nokia for seg at Wimax vil være på full fart inn i mobiltelefonene i 2008. Det kan imidlertid ta noe lengre tid før Wimax blir tatt i bruk av folk flest, siden nettene må oppgraderes for å kunne håndtere signalene.

(Kilde: Vunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen