Mer Voltage eXtreme fra OCZOCZ utvider nå sin Voltage eXteme-serie med PC-4000 Gold VX DDR. Voltage eXteme-serien har til nå bestått av en variant basert på PC3200-standarden.

Som med sin noe tregere lillebror trenger også de nye modulene litt ekstra spenning før de viser seg fra sin beste side. Ved en spenning til DDR-modulene på 3,3 volt skal de greie 2-2-2-8 på PC4000-hastighet (250 MHz DDR). Det er meget respektabelt.

Gold VX er optimalisert for AMD Athlon 64, men de vil nok kunne gjøre en god jobb i Intel-systemer også. Modulene er ustyrt med OCZ' Extended Voltage Protection, noe som kanskje kan være greit når man opererer med slike spenninger.

Sertifisert for 3,5 volt
Dessverre er det nå engang slik at slike spenninger som disse modulene trenger ikke akkurat er noe som er standard på hovedkort. Man skal lete godt å lenge før man finner noen som gir 3,3 volt til minnemodulene. Når minnemodulene i tillegg greier 3,5 volt før det begynner å spøke for garantien har de fleste hovedkort gitt opp for lenge siden.

En løsning på problemet med "lave" spenninger er å benytte OCZ' egen DDR Booster. Med denne kjekke saken kan man få spenninger til modulene som gjør at garantien forsvinner som dugg for solen.

Pris og tilgjengelighet
Verken pris eller tilgjengelighet for Norge er kjent. Sett i forhold til resten av serien vil de nye modulene havne på omlag 2500-3000 kroner for pakken med to moduler.

(Kilder: VR-Zone, OCZ)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen