Mer utbredelse av i915

Dersom vi tar en kikk i norske nettbutikker er det fortsatt ganske dårlig med "Grantsdale"-hovedkort som faktisk kan leveres i skrivende øyeblikk. Intel sitt 915-brikkesett finnes i flere varianter og skal ta seg av desktop-markedet. Brikkesettet finnes også i budsjettversjoner, men det er først og fremst "Alderwood" - i925 - som har ansvaret for de mer kresne kundene.

Ifølge en artikkel hos Digitimes skrives det at tilgjengeligheten på "Grantsdale" vil bli bedre ved månedsskiftet. En del av hovedkortleverandørene henger fortsatt igjen med å sende ut kort for salg. I tillegg går det rykter om at det faktisk var flere kort som var rammet av "buggen" enn det man først hadde fryktet.

Forsinkelsene har også noe innvirkning på DDR2 og PCI Express, ettersom produktene på mange måter er avhengige av hverandre - ihvertfall i startperioden. Forrige uke ble det sagt at antall ordre på DDR2-minnebrikker har sunket.

Selv om det vil være bedre tilgjengelighet på "Grantsdale" allerede neste måned, vil det nok ta noen måneder før trekløveret LGA775, PCIe og DDR2 har etablert seg som en standard. Hvor raskt dette kan gjennomføres avhenger også av prisen.

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen