Mer ultrazoom fra Sony

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

DSC-H5 får 7 megapiksler, og hele 3 tommers LCD-skjerm. Lillebroren H2 hadde bare 2 tommers skjerm, en nedgang fra forgjengeren. Dette ble sannsynligvis gjort for å ikke konkurrere med H5.

Vi har tidligere vært skeptiske til så store skjermer som 3 tommer, men det gjelder først og fremst lommekameraer. Større modeller som får plass til det, uten at det går alvorlig utover ergonomien, vil kunne ha stor nytte av så stor skjerm. Skjermen har fått en oppløsning på 230 000 piksler, som er bra, og vesentlig bedre en de 85 000 som er på H2. Hvis du ønsker deg en god skjerm, er derfor H5 modellen å satse på.

Så mange flere forskjeller ser det ikke ut til å være på de to kameaene. Men noe som overrasker oss, er at Sony har brukt samme sensorstørrelse på disse to modellene. Til nå har 6 megapiksler vært det høyeste man har gått med 1/2,5 tomme CCD-sensor. H5, på 7 megapiksler, har også slik sensor. Når Sony samtidig velger å tilby ISO 1000 på alle sine nye modeller, ser vi for oss muligheten for virkelig mye bildestøy.

Det kommer en lang rekke kompakte ultrazoomkameraer på markedet for tiden. Men de blir ikke bestselgere i Norge. Nordmenn vil enten ha det smått og lekkert, og vil de ha mer enn det, går mange helt opp til speilrefleks med en gang. Vi synes ultrazoomkameraene tilbyr en nisje i mellom her, som burde være interessant for mange.

Med Sony H5 får du et kamera med høy oppløsning. Våre erfaringer fra de andre modellene (H1 og H2) er at autofokushastigheten er bra for denne typen kamera å være, og du får et allsidig og fleksibelt kamera for pengene. Hastighet og bildekvalitet er ikke helt på høyde med speilrefleks, men det er heller ikke størrelse og pris.

For mer informasjon om Sony DSC H5, se Produktguiden, og Sonys pressemelding på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen