Mer tungvint for Vista-oppgraderere

Microsoft har nå endret reglene for oppgradering av Windows Vista. Du må nå ha en eldre Windows-versjon installert fra før, før du eventuelt oppgraderer til Vista.

Tidligere har man kunnet oppgradere Windows med ren installasjon ved hjelp en installasjons-CD av tidligere Windows-versjon. Nå skal reglene bli slik at brukeren må ha en tidligere Windows-versjon installert på PC-en allerede, før oppgradering skal kunne skje.

Dagens regler

Dersom en bruker for eksempel ønsket å installere Windows XP med en oppgraderings-CD, kunne brukeren kjøre en vanlig installasjonsrutine inntil innstallasjonsprogrammet gav beskjed om å sette inn CD med tidligere Windows-versjon. Installasjonen av Windows XP ville da fortsette uten problemer.

De nye reglene

De nye reglene innebærer at Windows XP må være installert fra før av, for at brukeren skal kunne oppgradere til Windows Vista. Det er ikke mulig å direkte installere en ren installasjon med en oppgraderingsversjon av Vista.

Brukere som ikke har Windows XP installert, men likevel ønsker å installere Vista via en oppgraderings-CD, må derfor installere og aktivere Windows XP først, før de eventuelt oppgraderer Windows XP til Vista.

Mange foretrekker å installere operativsystemet fra bunnen av, når man først installerer på nytt. Hvorfor Microsoft ønsker å gjøre Vista-installasjonen mer tungvinn for brukere som oppgraderer fra et tidligere OS er ikke kjent.

Les mer på microsoft.com.

(Kilde: DailyTech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen