Mer snadderoptikk til Canon

Det er velkjent at Carl Zeiss kan by på noe av det ypperste av kameraoptikk, selv om deres objektiver ofte er foruten slike finesser som autofokus og slike andre nymotens påfunn. De har nå en brukbar objektivpark for ulike kamerafatninger, men objektivene deres slippes ofte først i versjoner som passer Pentax (ZK) og Nikon (ZF og ZF.2). Først nå er de fleste av disse objektivene tilgjengelige i Canon EF-fatning (ZE), og det eneste objektivet som gjenstår nå er Distagon T* 2.8/25 som for øyeblikket kun finnes i versjoner for Nikon, Pentax og Leica 42mm skrufatning. Sistnevnte kan nok imidlertid benyttes på et Canonkamera dersom man finner rette adapteren.

Nå har nemlig Carl Zeiss endelig sluppet sine to makroobjektiver i versjoner som passer Canon. Skjønt, makro og makro fru Blom. Selv om både Makro-Planar T* 2/50 og Makro-Planar T* 2/100 har makro i navnet, så er det ikke snakk om "ekte" makro all den tid de ikke kan gjengi motivet i størrelse 1:1 men må gi seg på 1:2.

Carl Zeiss Makro-Planar T* 2/100
Carl Zeiss Makro-Planar T* 2/100

Selv om de funksjonsmessig kan ses på som enkle objektiver, er Carl Zeiss-optikk sett på som svært ettertraktet, takket være sin enorme byggekvalitet og optiske ytelse, noe også prisen gjenspeiler. Makro-Planar T* 2/100 som du ser ovenfor ligger i skrivende stund på rundt 14 000,- i butikken, og Makro-Planar T* 2/50 som er avbildet nedenfor ligger på omkring 10 000,-. Ikke akkurat noen pusleinvestering for de fleste av oss, altså.

Carl Zeiss Makro-Planar T* 2/50
Carl Zeiss Makro-Planar T* 2/50

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen