Mer satsning på Micro Four-Thirds

Mer satsning på Micro Four-Thirds

 Flere produsenter vil være med på leken.

Kamerasystemet Micro Four-Thirds er i vinden om dagen. Samarbeidsprosjektet mellom de to kameragigantene Panasonic og Olympus har høstet mye ros, og har vært en suksess siden den første speilløse modellen ble lansert høsten 2008.

Les også: Nye faste fra Sigma

Fordelen med dette systemet er nettopp samarbeidet mellom Olympus og Panasonic, som gjør det mulig for brukerne å bruke utstyr på tvers av produsentene. På denne måten kan man kjøpe et objektiv fra Olympus, og bruke det på et kamera fra Panasonic. Dette gjorde at systemet raskt fikk seg en relativt stor optikkpark.

Med økende salg og interesse har de fleste av tredjepartsprodusentene kastet seg på systemet, blant annet Cosina (Voigtlander), Carl Zeiss AG, Jos. Schneider Optische Werke GmbH, Komamura Corporation, Samyang og Sigma. Sistnevnte lanserte to nye fastobjektiver til systemet for 14 dager siden.

Les også: Micro Four-Thirds vokser seg større

Nå har imidlertid to nye objektivprodusenter annonsert at de vil lage objektiver til systemet. Tokina og Tamron informerte om dette via en pressemelding i går, og dermed har alle de tre store aktørene på tredjepartsoptikk kastet seg på denne teknologien. Micro Four-Thirdssystemet har allerede den største optikkparken å velge mellom hva angår speilløse systemer, og med denne nyheten vil optikkparken vokse seg enda større. En liten tankevekker for de andre produsentene på markedet som lager speilløse kameraer.

Les også: Videokamera med Micro Four-thirds

I tillegg til Tokina og Tamron har den japanske videokameraprodusenten Astrodesign annonsert at de også vil bruke standarden til sine nye videokameraer. Samtidig har de også annonsert et nytt 4K videokamera som har fatning til Micro Four-Thirds. Kameraet har en oppløsning på 3840 x 2160, og skyter 4K video med 60 bilder i sekundet. Et slikt kamera sikter seg inn på filmmakerne og fjernsynsprodusenter, som trenger høy oppløsning. Les mer om kameraet her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen