Mer qwerty fra Nokia


Nokia lanserte i dag 6822, som er oppfølgeren til den populære qwerty-modellen 6820. Det praktiske tastaturet har gjort at Nokia 6820 etterhvert har blitt en yndling blant haugevis av businessbrukere, som er avhengig av kommunikasjon via e-post.

Skarpere skjerm og større bilder
Oppfølgeren har ikke fått så altfor mange forandringer, men noen elementer er allikevel verdt å nevne.

6820 hadde for eksempel en 4096 fargers STN-skjerm, mens 6822 har fått en TFT-skjerm med 65.536 farger. Skjermen er med andre ord mye skarpere, men trekker til gjengjeld mer strøm.

Oppløsningen på skjermen er imidlertid ikke på mer enn 128 x 128 punkter, noe som ikke akkurat gir rom for de helt store multimedieopplevelsene.

Kameraet har blitt oppgradert fra CIF til VGA, som betyr en oppløsning på 640 x 480 punkter. Man kan nå altså ta betydelig bedre bilder enn før.

Samme egenskaper som før - på godt og vondt
Telefonen har akkurat som forgjengeren fått både full støtte for e-post og BlackBerry, som sørger for sikker og lettvint sending av e-post-meldinger.

Minnekapasiteten har dessverre ikke fått noen oppgradering, slik at man ennå må greie seg med fattige 3,5 MB. Dette er ikke nok på en telefon med VGA-kamera, ettersom bildene fyller opp minnet før man vet ordet av det.

Det er derfor en klar bonus at telefonen har både Blåtann og infrarød, slik at man kan overføre bilder og annen data til en vanlig PC når minnet blir fullt.

6822 kommer også med både GPRS klasse 10 og EDGE, slik at både Netcoms og Telenors kunder skal kunne surfe på internett i rimelig dugelige hastigheter.

Nokia 6822 ventes å være tilgjengelig på markedet i løpet av første kvartal i år. Noen pris er ennå ikke oppgitt, men vi vil ikke tro at den blir stort dyrere enn forgjengeren, som koster i underkant av 2500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen