Motorola V3 ble utviklet med en tilfeldighet på Moto Labs. (Bilde: Motorola)

Mer personalslakt i Motorola

Motorola sliter fortsatt om dagen, men de varslede omstruktureringene er i full gang. Nå sparker selskapet en femtedel av utviklerstaben sin og flytter 180 til andre forskningsenheter i selskapet. Men hva Motorola vil med grepet, utover å spare penger, er vanskelig å si.

Kutter 1. juli

I en pressemelding sier selskapet at kuttene i Moto Labs "skal hjelpe utviklerteamene til å jobbe med selskapets forretningspartnere for å få mest mulig ut av forskningsmidlene og fokusere på det som gir Motorola mest verdi". De ansatte som sparkes jobber med alt fra mobiltelefoner og radioteknologi, og det er derfor usikkert hvor hardt kuttet rammer mobildivisjonen.

Kuttene skal intreffe allerede fra og med 1. juli. Dermed blir Moto Labs-staben halvert over sommeren til 300 ansatte.

Direktørene går - også

Det er ikke bare gutta på gulvet som merker kuttene i Motorola hardt. Selskapets direktører har gått på rekke og rad siden desember, etter at tidligere konsernsjef Ed Zander ble tvunget til å gå av. Både teknologidirektør Padmasree Warrior og hennes etterfølger Richard Nottenburg har forlatt selskapet, tilsynelatende i protest mot det som skjer.

Selv om kuttene kan virke ekstreme, er de helt i tråd med det analytikere har rådet Motorola med. Selskapets forskningsavdeling har lenge vært topptung og produsert få konkrete resultater sammenlignet med hva konkurrentene får til. Tilhengere av modellen peker på at suksessen Razr nettopp kom til som følge av forskning på tynne telefoner, som ikke nødvendigvis hadde et ferdig produkt som mål.

(Kilder: RCRWireless News)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen