Mer oppstyr rundt WGA

Alternativ tekst mangler

Microsoft har tidligere fått mye pepper for programmet Windows Genuine Advantage (WGA), som programvaregiganten bruker til å sjekke om en bruker har gyldig Windows installert på sin PC.

Kritikken har for det meste gått ut på at programmet daglig tar kontakt med Microsoft uten at brukeren vet om dette. WGA-programmet er også blitt kritisert for feilaktig å slå fast at brukeren har installert Windows med ikke-gyldig lisens.

Nå har problemet rundt WGA-programmet fått en ny vri. Journalisten Ed Bott forteller i sin blogg om en uvanlig opplevelse med WGA-programmet.

Bott ønsket å teste ut hvordan WGA-programmet virket, og fikk i den anledningen tilsendt en CD med "piratkopiert" Windows og en produktnøkkel, fra Microsoft. Det viste seg imidlertid ikke være mulig å få demonstrert dette, fordi WGA-programmet ikke oppdaget at Windows-kopien og lisensnøkkelen var ulovlig kopiert.

Bott installerte piratkopien på en tom partisjon på en test-PC, men produktnøkkelen fra Microsoft virket ikke. Han prøvde å kontakte Microsoft, men fikk aldri noe svar. Derfor brukte han Google for å søke etter produktnøkkel, og 15 minutter senere fant han en to år gammel produktnøkkel som faktisk virket.

Deretter oppdaterte Bott den piratkopierte Windows-versjonen inkludert en ny versjon av WGA-programmet. Fortsatt fikk Bott ingen meldinger om piratkopiert Windows.

Videre installerte han flere Microsoft-programmer som krever gyldig Windows - uten problemer.

(Kilde: ZDNet Blog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen