Mer OneCare-trøbbel

Vi har tidligere fortalt om at Microsofts antivirustjeneste Windows Live OneCare har kommet dårlig ut i en test av antivirusprogrammer. Nå har en ny sak dukket opp som betyr mer trøbbel for tjenesten.

Outlook.pst blir slettet

Flere brukere av Microsofts Windows OneCare Live-tjenesten opplever at filen Outlook.pst blir slettet når tjenesten virusskanner PC-en. Filen brukes til å lagre blant annet e-post og planlagte oppgaver, men det gjelder kun de som bruker Microsoft Outlook som e-postprogram.

OneCare finnes i en nettbasert versjon, men det aktuelle problemet skal visstnok kun gjelde en ny utgave av programversjonen som ble sluppet 25. januar.

Microsofts kundestøtte har jobbet på spreng med å hjelpe brukerne med problemet, men det viste seg i enkelte tilfeller svært vanskelig eller umulig å gjenopprette filen.

Ifølge loggfiler som brukerne har sendt inn til Microsoft, virker det som om OneCare-tjenesten ikke velger å være spesifikk i forhold til hvordan tjenesten reduserer trusler som dukker opp.

Dersom et virus dukker opp i en e-postmelding anser OneCare viruset som en del av .PST-filen, og prøver deretter å sende hele .PST-filen i karantene. Dermed er Outlook-programmet midlertidig ubrukelig. Videre blir .PST-filen flyttet til en bestemt mappe, og deretter slettet.

Oppdateringen kommer tirsdag

Microsoft skal etter planen lansere en oppdatering som skal fikse problemet, men dette skal ikke skje før førstkommende tirsdag.

I mellomtiden anbefaler programvaregiganten at Outlook-brukere lager et unntak i OneCare-innstillingen for mappen hvor .PST-filen ligger. Du kan finne ut plasseringen av denne mappen ved å søke etter outlook.pst med Windows Utforsker.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen