Mer om Vistas lisensvilkår

Alternativ tekst mangler

Microsoft har tidligere offentliggjort nye lisensvilkår som skal gjelde "retail"-utaven av Windows Vista. De innebærer at det er lov å installere Windows på en annen PC - men kun én gang.

Mange har reagert på de nye lisensvilkårene. Spørsmålet er om Microsoft vil anse det som at man installerer Windows på en ny PC dersom man for eksempel bytter hovedkortet?

Dagens situasjon er at brukeren kan ringe Microsofts supporttelefon, og få en kode som aktiviserer OEM-versjonen av Windows XP på nytt etter utskifting av maskinvaren.

Nettstedet TechWeb tok nylig kontakt med Microsoft, og i svaret sies det at dersom validering av Vista mislykkes for andre gangen ved bytte av en maskinvarekomponent, vil brukeren fortsatt kunne ringe Microsoft for å få en aktiviseringskode. Lisensreglene skal altså ikke være endret på dette punktet, i forhold til Windows XP, ifølge Microsofts talsmann.

Lisensvilkårene til Microsofts produkter finner du på microsoft.com. Det er avsnittet "Reassign to another device" som har skapt debatten.

(Kilde: TechWeb)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen