Mer om Vista SP1


Bilde: ZDNet.com

Vi har tidligere fortalt om nyhetene i Vista, men det dukker stadig opp nye avsløringer. Her er noen av dem.

Som tidligere nevnt vil ikke SP1 bety noen dramatiske endringer for Vista. Endringene går først og fremst på å øke ytelse, kompatibilitet og stabilitet, altså en samling av sikkerhetsoppdateringer og forbedringer på eksisterende funksjoner.

Utviklingen av Vista skal forresten ha ganske mye til felles med Windows Server 2008, som snart er klar for lansering. Vista SP1 og Server 2008 har samme kjerne og kodebase.

Nyheter i SP1

  • Windows Update-funksjonen skal endres og forbedres, i den forstand at brukeren vil få flere valgmuligheter i forhold til nedlastbar programvare. Den skal med andre ord ikke kun by på sikkerhetsoppdateringer.

  • BitLocker-funksjonen (kryptering) skal forbedres. Dette er en funksjon som kun er tilgjengelig i Enterprise- og Ultimate-versjoner av Vista. Det skal være mulig å kryptere flere harddisker, ikke bare systemdisken.

  • Støtte for Intels "Extensible Firmware Interface" (EFI)-standard , et grensesnitt mellom programvaren, operativsystemet og BIUS. Se også mer i vår tidligere sak.

  • Støtte for "Extended File Allocation Table" (exFAT), et nytt filsystem fra Microsoft som kan føre til at det i fremtiden ikke blir nødvendig å defragmentere harddisken.

  • Søkeknappen (Merk: Ikke søkeboksen) er flyttet fra Start-menyen etter protester fra Google. Poenget er at brukeren skal kunne velge hvilken søkemotor som er standard.

  • Defragmentering skal bli bedre, noe som blant annet innebærer at brukeren nå skal kunne velge hvilken harddisk som skal defragmenteres.

  • Utskriftsfunksjonen skal forbedres.

Redusert "Extras"-fokus?

Microsoft er tidligere blitt kritisert for manglende levering av såkalte "Extras"-programmer for Vista Ultimate. Dette ekstratilbudet var jo det som skulle være en av de viktiste grunnene til at kundene skulle kjøpe Ultimate-versjonen i stedet for noen av de andre Vista-versjonene.

Nå har Adrian Kingsley-Hughes, forfatter hos ZDNet, avslørt at informasjonen i SP1 rundt "Extras" er blitt redusert. Dermed kan det se ut som programvaregiganten har tenkt å fokusere mindre på denne "gulroten".

Nye oppdateringer

For dem som ikke er klar over det, har Microsoft tidligere sluppet oppdateringer for Vista som skal øke ytelsen. Dette ble gjort både nå i oktober og i august.

En del brukere på forumet har opplevd problemer etter installasjon av den siste Vista-oppdateringen. Har også du opplevd dette? Fortell gjerne om dine erfaringer i diskusjonen under denne artikkelen.

SP1 på en lukket messe

Lørdag 27. oktober blir arrangert en såkalt "Install Fair" - en messe som kan sammenlignes med Windows Vista Install Fair som ble arrangert i oktober i fjor, tre måneder før Vista-lanseringen.

Dette er en lukket messe hvor kun Microsofts ansatte med familier og venner er invitert. Målet med messen er å installere Vista SP1 Beta på PC-er, og diskutere erfaringer rundt den nye oppdateringen.

Betaen klar i desember?

Vista SP1 Beta er allerede blitt sluppet til 12 000 testere. Microsoft vil trolig slippe en åpen Vista SP1 Beta mot slutten av året, og den endelige versjonen i første kvartal av 2008.

Se en del skjermbilder fra Vista SP1 på nettsiden ZDNet.com.

(Kilder: Paul Thurrott's SuperSite for Windows, Neowin, Windows Vista Team Blog, News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen