Mer om skjerpet sikkerhet i IE7

Microsoft vil trolig slippe en åpen betaversjon av Internet Explorer 7.0 tidlig på nyåret. Dette skal være en såkalt "public beta" som alle brukere skal kunne laste ned og prøve. I denne betaversjonen blir sikkerhetstiltakende skjerpet kraftig.

Ifølge nettstedet betanews.com har Microsoft planer om å endre måten nettsider blir behandlet i sikkerhetssonene i den nye nettleseren. Sonene brukes i Internet Explorer til å klassifisere nettsider i forskjellige sikkerhetsnivåer, men disse sonene innebærer sikkerhetsrisiko.

Internet Explorer har fire sikkerhetssoner: Internet, lokalt Intranet, klarerte områder (Trusted Sites) og begrensede områder (Restricted Sites). Nå vi surfer på Internett bruker Internet Explorer sonen "Internet", mens sonen "Lokalt Intranet" brukes gjerne av bedrifter for å surfe på et lukket nettverk. "Lokalt Intranet" er en farlig sone med minimal sikkerhet - dette kan svindlere misbruke.

Det er i utgangspunktet nettleseren som avgjør selv hvilken sone som skal brukes, men det finnes en måte å lure nettleseren og dette har svindlere utnyttet. Surferen kan for eksempel besøke en ondsinnet nettside som lurer nettleseren til å bruke en usikker sone.

Dette skal Microsoft endre på ved å låse nettleseren i sonen "Internet". Surferen skal kun kunne endre på dette når PCen blir tilknyttet et bestemt domene. Hvis ikke det aktuelle domenet finnes vil brukere få beskjed om dette.

Det skal også skje endringer i forhold til "Klarerte områder". Det går nemlig an å lure nettleseren til å bruke denne sonen, det vil si å legge en ondsinnet nettside til listen over Klarerte nettsider. I IE7 vil denne sonen få innstillingen "Medium" som er den samme innstillingen som "Internet"-sonen har. Det skal med andre ord bli vanskeligere å lure nettleseren.

Sonen "Internet" vil i utgangspunktet få en innstilling som gjør at ActiveX-kontrollere ikke kan kjøres automatisk uten brukerens tillatelse.

Kilder: betanews.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen