Mer om sikkerheten i Windows Vista

Microsoft skal etter planen lansere Windows Vista senere i år og det virker som det er sikkerhet som nå skal stå i fokus. Blant nyhetene i toveis brannmur i Windows istedet for en enveis brannmur som i dagens Windows XP.

Med toveis brannmur menes at den kontrollerer både inngående (som brannmuren i Windows XP gjør) og utgående datatrafikk. Microsoft har foreløpig kun konsentrert seg om denne funksjonen i Windows Vista for bedrifter, det vil si administratorer skal ha muligheten til å konfigurere brannmuren på en avansert måte, blant annet i forhold til hvilke programmer som skal få lov å få lov å sende data fra PCen til Internett. Microsoft vurderer også toveis funksjon i brannmuren i Windows Vista for hjemmebrukere, men da må den bli mye enklere å bruke.

Brannmuren er nå blitt testet på teknologiforhåndsvisninger (CTP) av Windows Vista og resultatet skal være tilfredsstillende sålangt. Toveis brannmur kan altså blokkere utgående datatrafikk i tillegg til den tradisjonelle inngående trafikken. Dette kan være et viktig sikkerhetstiltak i forhold til programmer som prøver å ta kontakt med andre datamaskiner på Internett. Dette kan for eksempel brukes til å bestemme at kun bestemte programmer skal ha lov å sende lynmeldinger til andre datamaskiner.

For å få tilgang til brannmuren i Windows Vista må brukeren opprette en ny konsoll med MMC snap-in, og starte brannmuren via menyvalget "Windows Firewall with Advanced Security". Konsollen kan operere enten i enkeltmaskin-modus eller ved bruk av Active Directory. Med Active Directory kan brunnmuren konfigureres for flere PCer.

Les mer om brannmuren i Windows Vista på microsoft.com.

Kilde: pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen